Bu 8 cep telefonundan kripto madencilik uygulaması Play Store'dan kaldırıldı

Yayınlama: 25.08.2021 10:29:00 Güncelleme: 25.08.2021 10:42:54

Dikkat! Telefonunuzda bu cep telefonundan kripto para madenciliği uygulamaları varsa silin! Google Play Store aldatıcı ve sahte oldukları gerekçesiyle hepsini kaldırdı

Bu 8 cep telefonundan kripto madencilik uygulaması Play Store'dan kaldırıldı
Google Play Store, , sahte oldukları ve kullanıcıları reklamları izlemeleri için kandırdıkları gerekçesiyle sekiz aldatıcı kripto para birimi uygulamasını kaldırdı. Bu uygulamalar, kullanıcıların bir bulut madenciliği operasyonuna para yatırarak kripto para kazanabilecekleri kripto para birimi bulut madenciliği uygulamaları olarak maskelendi. Bu sekiz kötü amaçlı uygulamanın kurbanları kandırarak reklam izlemelerini, aylık ortalama 15 ABD Doları olan abonelik hizmetleri için ödeme yaptığını ve karşılığında hiçbir şey almadan artan madencilik yetenekleri için ödeme yaptığını bildiriyor.

Google Play Store'dan kaldırılan kripto para madenciliki uygulamaları şunlar: BitFunds – Crypto Cloud Mining, Bitcoin Miner – Cloud Mining, Bitcoin (BTC) – Pool Mining Cloud Wallet, Crypto Holic – Bitcoin Cloud Mining, Daily Bitcoin Rewards – Cloud Based Mining System, Bitcoin 2021, MineBit Pro - Crypto Cloud Mining & btc miner, and Ethereum (ETH) - Pool Mining Cloud.
Trend Micro, bu kötü amaçlı uygulamalardan ikisinin ücret bile aldığını söylüyor; yani kullanıcıların bunları kurulum sırasında satın alması gerekiyor. Bu strateji, ise kullanıcının güvenilir uygulama sanması için uygulandı. Trend Micro, Crypto Holic – Bitcoin Bulut Madenciliği’nin indirilmesinin 12,99 $, Günlük Bitcoin Ödülleri – Bulut Tabanlı Madencilik Sisteminin ise 5,99 $ olduğunu söylüyor.

Firma, bu sahte uygulamaların kripto para madenciliği davranışına sahip olmadığını söylüyor. Bir sayaç ve bazı rastgele işlevler içeren yerel bir madencilik simülasyon modülü aracılığıyla sahte madencilik faaliyetleri yürüttükleri söyleniyor. Bu uygulamalar, kullanıcıların, Trend Micro'ya göre 14.99 $ ile 189,99 $ arasında değişen uygulama içi faturalandırma sistemleri aracılığıyla artan kripto para madenciliği yetenekleri için ödeme yapmalarını sağladı.

Google'ın bu uygulamaları Google Play'den zaten kaldırdığı söyleniyor, ancak Trend Micro, Google Play'de 'bulut madenciliği' gibi anahtar kelimeleri aradığında, aynı türden pek çok ilgili uygulama bulduğunu söylüyor. Güvenlik firmasına göre, bu uygulamalardan birkaçı 100.000'den fazla kez indirildi.