Fiyat-Performans kriterinde en iyi SUV hangisi (2021 modeller)

Yayınlama: 11.08.2021 17:13:00 Güncelleme: 11.08.2021 17:56:51

SUV'ler her geçen gün otoyollardaki hakimiyetini daha da sağlamlaştırıyor. Artan talep model çeşitliliği artırırken, akıllarda kalan soru ise SUV'ye verdiğimi paranın karşılığını alıyor muyum oluyor. İşte önde gelen SUV'lerin fiyat-performans sıralaması ve artıları-eksileri

Fiyat-Performans kriterinde en iyi SUV hangisi (2021 modeller)

BURAK MAVİ - PARAMEVZU.COM ÖZEL HABER

SUV'ler 2019'da ilk kez dünya çapındaki tüm otomobil satışlarının yüzde 40'ını geçerek yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Gezegenin yolları, otoparkları ve garajları artık on yıl öncesine göre sekiz kat daha fazla olan 200 milyondan fazla SUV içeriyor. İngiltere'de SUV'ların otomobil satışlarındaki payı son 10 yılda üç katına çıktı, Almanya'da geçen yıl satılan her üç otomobilden biri SUV oldu. Türkiye’de ise geçen yılın Ocak-Temmuz döneminde 77 bin 178 adet satışı olan SUV’lerin satışı bu yıl aynı dönemde 119 bin 615 adede çıktı. Bu, SUV’lerin pazar paylarının sadece 1 yıl içerisinde yüzde 28’den yüzde 35’e çıktığı anlamına geliyor. Yani Türkiye’de de artık satılan her üç otomobilden biri SUV.

80'li yılların ortalarına doğru Amerikan otomotiv endüstrisi, ürün yelpazesine bir kamyonet ile minivan arasında melez bir model, "spor amaçlı araç" adını verdiği yeni bir kategori ekledi. Bu araçları otomobilden ziyade hafif kamyonlar olarak sınıflandırmak için başarılı bir şekilde lobi yaptıktan sonra, Amerikan yaşamının neredeyse her alanına yerleştirmeye başladı.

İlk SUV olarak kabul edilen kutulu, sade bir teklif olan 1984 Jeep Cherokee’den bugüne, aile arabası artık bir ticari araç veya bir sedan değil. Y kuşağı onları seviyor ve hemen hemen herkes bir tane istiyor. Güvenlik teknolojisindeki ve güç aktarma organlarındaki birçok ilerleme, bir zamanlar hantal olan bu taşıyıcıları her zamankinden daha yaşanabilir ve yakıt açısından verimli hale getirdi.

SUV’ler için cevap bekleyen büyük soru: Paramın karşılığını alabiliyor muyum? Ünlü Amerikan Dergisi Forbes, en iyi SUV hangisi sorusuna cevap ararken, performans, güvenlik, teknoloji, konfor ve rahatlık, yakıt ekonomisi, tasarım ve işlevsellik kategorilerinde bir derecelendirme yaptı. Her bir kategori, tüm fiyatlandırma yelpazesini kapsadığından, emsalleri arasında öne çıkan araçları araştırmasına dahil etti. Forbes’in derecelendirmeleri arasında ülkemizde de satışı olan 24 SUV tespit ettik. Ve bu araçları Türkiye fiyatlarını da dikkate alarak yeni bir derecelendirmeye tabi tuttuk. Ortaya çıkan sonuçlar esasen Türkiye’de satışa sunulan SUV’leri fiyat-performans açısından derecelendirilmesinden başka bir şey değil.

FİYAT-PERFORMANS KRİTERİNE GÖRE EN İYİ BİNEK OTOMOBİLLER İÇİN TIKLAYINIZ!
1 | 50
 

Volvo XC40:

Subcompact crossover, Volvo'nun SUV serisinin en küçük ve en yeni üyesi ve aynı zamanda daha büyük XC60 ve XC90 SUV'lardan daha keskin, daha genç tasarımıyla en belirgin stile sahip. Aynı zamanda, küresel küçük otomobil üretiminde kullanılmak üzere otomobil üreticisi tarafından özel olarak geliştirilen Kompakt Modüler Mimariyi kullanan ilk Volvo. XC40, 187 veya 248 beygir gücü sağlayan turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla üç donanımda (Momentum, R-Design ve Inscription) sunuluyor. Daha güçlü motor, yalnızca dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

Artıları: Çağdaş tasarım, kararlı sürüş, uygun şekilde donatıldığında 3.5 tonluk çekme kapasitesi.

Eksileri: Etkileyici olmayan yakıt ekonomisi, küçük bagaj alanı, karmaşık bilgi ve eğlence alt menüleri.

2 | 50
 

Honda CR-V:

Şık SUV stili bir öncelikse, Mazda CX-5 veya Volkswagen Tiguan daha iyi seçimler gibidir. 2020 için hafifçe güncellenen stiline rağmen, CR-V pratik ve muhafazakar bir araç gibi görünüyor: Birçok Honda'da olduğu gibi, mühendislik harikası esas olarak derinin altında. Standart CR-V'nin 8.11 litrelik karma yakıt tüketimi sağlamdır. Hybrid seçeneği ise yakıt ekonomisini 6,19 litrelik bir yıldıza yükseltir.

Artıları: Honda'nın iç ambalajı, geniş, yeniden yapılandırılabilir bir orta konsol, akıllı saklama bölmeleri, kolay katlanabilen arka koltuklar ve daha büyük bir SUV'ye yakışan geniş bagaj alanı. Her CR-V, Honda Sensing beş yıldızlı Gelişmiş Sürücü Yardımı Güvenlik Teknolojileri paketini benimser.

Eksileri: Cimri bir ekrana ve zahmetli dokunmatik kontrollere sahip eskiyen bir bilgi ve eğlence sistemi.

3 | 50
 

Mazda CX5:

Mazda CX-5 crossover, öne eğik bir burun, ince farlar ve minimal gövde süslemeleriyle “Kodo-Canlı Hareket” tasarım dilini benimseyen ilk araçlardan biriydi. CX-5 ayrıca Alman rakiplerinin erişemeyeceği bir şey sunuyor: 570.000’den daha düşük bir fiyata tam yüklü, 165 beygirlik dört çeker bir motora sahip crossover.

Artıları: Orta ve üst düzey döşemeleri inandırıcı bir şekilde lüks, gelişmiş sürüş dinamikleri, rahat iç mekan.

Eksileri: Bazı rakiplerden biraz daha az bagaj hacmi, performanslı turbo motor temel modellerde mevcut değil.

E-SPOR'DAN MİLYONLUK KAZANÇLAR SAĞLAYAN TÜRKLER!

4 | 50
 

Toyota Raw4:

Şimdi beşinci neslinde olan Japon otomobil üreticisi, Raw4 8,4 inç yerden yüksekliğe ve önceden ayarlanmış modlara sahip dört tekerlekten çekişe sahip. değişen arazi. Ayrıca, kaya tırmanışı 4Runner, Tacoma, Tundra ve Sequoia'nın ait olduğu kamyon ailesine resmi olarak dahil eden yeni bir TRD Off Road çeşidine de sahip. Toyota ayrıca, bazılarının gerçekten satın almak için "birincil" RAV4 olduğunu iddia ettiği, bir plug-in hibrit model olan RAV4 Prime'ı da ekledi.

Artıları: Uzun opsiyon listesi ve üç ayrı güç aktarma seçeneği, uyarlanabilir hız sabitleyici dahil standart güvenlik teknolojisi, engebeli ve kaygan arazide yetkinliğini artıran sürüş modlarına sahip AWD sistemi.

Eksileri: Otoyol hızlarında yol gürültüsünü görmezden gelmek zordur. 2.5 litrelik motorun 9170 liralık yıllık MTV’si var.

5 | 50
 

BMW X3:

BMW, son zamanlarda tasarımlarında agresif bir şekilde ince ayar yapıyor. Bazı modellerinde böbrek ızgaraları dikkati dağıtacak kadar büyük olsa da, X3'ler tamamen doğru boyutta. Arabanın geri kalanı hem içeriden hem dışarıdan canlı, akıllı görünüyor ve uzaktan çok çekici.

Ufacık crossover'lar, sürüş keyfi için yüksek puan almayabilir ancak X3, BMW genleriyle sürücülere keskin, çevik yol tutuşuyla iyi bir deneyim vadediyor. Temel modeller kesinlikle o kadar hızlı değil ve arazi kabiliyeti sınırlı olsa da, otoyollarda sürmek için gayet tatmin edici bir makine. X3, bazı rakiplerine kıyasla nispeten küçük bir arka koltuğa sahip olduğu için birkaç puan kaybeder, ancak yine de uzun boylu insanları bile mutlu edecek kadar iyi.

Artıları: Çevik yol tutuşu, çok sayıda teknoloji ve lüks özellik, güçlü mevcut motorlar. Kaçınılmaz bir çarpışmayı algılayan ve emniyet kemerinin ön gerdirilmesi ve camların kapatılması dahil sonuçları hafifletmek için önlemler alan En İyi Güvenlik Seçimi+ derecesi.

Eksileri: Arka koltuk alanı yetişkinler için kabul edilebilir ancak mükemmel değil ve bilgi-eğlence sisteminde ustalaşmak için biraz konsantrasyon gerektiriyor. Navigasyon paketleri hala çok pahalı.

6 | 50
 

Volvo XC60:

Kesinlikle iyi ve zarif olan daha büyük XC90'ın görünüş ve hissinin çoğunu ödünç alıyor. Ön panelde ahşap, net göstergeler ve tablet benzeri, dikey olarak yönlendirilmiş bir Sensus bilgi-eğlence sistemi var. Ancak menülerinin yapılandırılma şekli alışmak biraz zaman alıyor. Koltuklar olağanüstü ve iyi bir depolama alanı sunuyor, ancak öndeki daha küçük depolama alanları bir soru işareti.

Tüm bireysel çarpışmaya dayanıklılık puanları için en yüksek dereceleri alıyor. Ayrıca her XC60, şeritten ayrılma uyarısı ve önden çarpışma uyarısı gibi gelişmiş aktif güvenlik özellikleriyle birlikte, 12.3 inç dijital sürücü ekranı, deri koltuklar ve park yardımı ile geliyor.

Artıları: İçte ve dışta yakışıklı tasarım, son derece konforlu ön koltuklar, çok iyi güvenlik derecelendirmeleri

Eksileri: Sensus bilgi-eğlence sistemi dik bir öğrenme eğrisine sahip, titreşim seviyesi ortalamanın üzerinde duruyor.

7 | 50
 

Ford Mustang Mach-E:

Sıralı, "üç çubuklu" arka lambalar bir yana, Mach-E geleneksel bir Mustang'e pek benzemiyor. Ancak uzatılmış kaputu ve sportif duruşuyla kıvrımlı, çekici bir SUV. Tesla Model Y ile karşılaştırıldığında iç mekan daha zengin ve daha kaliteli ve 15,5 inç dokunmatik ekranı neredeyse etkileyici.

Artıları: Tatmin edici performansi sezgisel teknoloji. Cömert standart güvenlik donanımı, yaya algılamalı otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, aktif arazi kontrolü, kör nokta monitörü ve otomatik uzun farları içerir.

Eksileri: Benzinli SUV'lardan daha pahalı, sürüş menzili ve verimlilik konusunda hala yolu var.

 

8 | 50
 

 

Hyundai Tucson:

Hyundai, düşük maliyetli iç mekanların iyi görünmesini sağlamada iyidir, genel olarak yüzeyler yumuşak veya sağlam ve dayanıklı hissettiriyor. Yakıt tüketimi mükemmel olmasa da, Tucson'un genel çekiciliğine karşı büyük bir olumsuzluk oluşturmuyor.

Artıları: Araç içi ses sistemi kulağa hoş geliyor ve yekpare dokunmatik ekran Apple ve Android telefonlarla çalışıyor. Keskin görünüm ve spor bir tarzı var.

Eksileri: Bagaj alanı daha iyi olabilir. Tucson'un standart güvenlik teknolojisi listesi yalnızca üç özellik içerir: önden çarpışma uyarıları, şeritte kalma yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici ve sürücü dikkat izleme sistemi. Hyundai, daha yüksek donanımlarda daha fazla güvenlik özelliği içerir, ancak derecelendirmemizi standart özelliklere dayandırırız.

 

9 | 50
 

 

Mercedes-Benz GLE:

Mercedes-Benz GLE, dört silindirli, 255 beygir gücündeki, arkadan çekişli GLE 350'den V8'li, 577 beygir gücündeki, dört tekerlekten çekişli AMG GLE 63 S'ye kadar etkileyici seçenekler sunar.

Masajlı koltuklardan artırılmış gerçeklik katmanlarına sahip bir navigasyon sistemine kadar, GLE yolcularının konfor içinde hareket etmelerini sağlayan sayısız paket sunuyor. Ne yazık ki eklenen her akustik ses fiyatı bir hayli şişiriyor. GLE, yeni 12,3 inç dijital gösterge paneli, dokunmatik yüzeye sahip orta konsol ve yeni nesil direksiyon ile geliyor.

Artıları: Arazi sürüşü için özel olarak tasarlanmış özel saklama bölmeleri, önden çarpışma önleme paketi ile çok yüksek bir En İyi Güvenlik Seçimi+ puanı var.

Eksileri: Giriş seviyesi GLE 350 cansız bir güce sahip, çok sayıda seçenek, fiyatı hızla şişiriyor, dokuz vitesli şanzıman bazen ritmi kaçırıyor

 

10 | 50
 

 

Audi Q5:

Tasarımcılar, orta boy SUV’larda benzer numaralara güveniyorlar: Devasa bir ızgara, çamurlukların üzerindeki baskın karakter çizgileri. Q5 de bu yönden başarılı, yakışıklı ve tuhaf değil, yine de biraz genel. Çok büyük değil, çok küçük değil, ama doğru.

Artları: 8.4 litrelik şehirlerarası yakıt ekonomisi derecesi, orta boy bir SUV için iyi. Standart temel acil frenleme özelliğiyle güvenlik testlerinde iyi puanlar alıyor. Bir SUV için yeterince çevik bir performansı var.

Eksileri: Bazılarınıza Q5 kabini istediğinden biraz daha dar gelebilir. Öndeki ızgara büyük hatta çok büyük…

 

11 | 50
 

 

Volvo XC90:

Erişilebilir bir dokunmatik ekran ara yüzünde çok sayıda işlevsellik mevcut, ancak ne yazık ki olması gerekenden daha fazla dikkat gerektiriyor. Birinci sınıf malzemeler yolcuları çevreler ve rakiplerine nazaran daha güzel bir kabin hissi yaratır. Bir dizi kaza önleyici güvenlik özelliğine ilave olarak, uzun bir yaralanma azaltıcı mühendislik listesi daha XC90'ı piyasadaki en güvenli araçlardan biri haline getiriyor. 5 yıldızlı çarpışma testi puanı da size aynı şeyi söyleyecektir.

Artıları: Zarif dış tasarım, rahat hissettiren standart güvenlik teknolojisi, segmenti için iyi sayılabilecek yakıt ekonomisi.

Eksileri: Pürüzsüz konfor için feda edilen dinamik özellikler, sınırlı off-road kabiliyeti, kullanıcı ara yüzü bazı sürücülere dikkat dağıtıcı gelebilir.

 

12 | 50
 

 

Land Rover Range Rover Evoque:

Modern görünümü ve iyi haritalanmış oranları, küçük boyutlu şehir gezginine çok yakışıyor. Rahat bir oturma ve uysal bir sürüş. Standart güvenlik özelliklerine ek olarak, Evoque bir çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma yardımı ve dar alanlarda gezinmeye yardımcı olmak için çok sayıda kamera ve sensör sağlıyor.

Artıları: Keskin bakışlar, akıcı sürüş, yüksek kaliteli iç mekan.

Eksileri: Bu fiyata çok fazla heyecan uyandırmıyor. Hızlanma yumuşak, ancak şanzıman, daha fazla gaza ihtiyaç duyulduğu anlarda mümkün olduğu kadar düşük bir vitese düşmeden önce tereddüt ediyor. Yükselen kemer çizgisine sahip daralan tavan çizgisi, esas olarak arka tarafı sıkıştırarak yan ve arka görüşü azaltıyor.

 

13 | 50
 

 

Lincoln Nautilus:

Temiz dış hatları, güncellenmiş ızgarası ve genel tasarım dili premium crossover segmentinde rekabetçiliğini koruyor. Lincoln modellerinde, iç konfor ve malzeme kalitesi çıtası yüksek. Lincoln'ün koltukları genel olarak başka bir seviyede ve Nautilus da bir istisna değil. 22 yöne ayarlanabilen ısıtmalı, havalandırmalı ve masajlı ön koltuklarla geliyor. 

Artıları: Pürüzsüz, rafine gaz aktarma organları, içte ve dışta keskin, lüks stil. Nautilus, 2020 için En İyi Güvenlik Seçimi ödülünü kaçırdı, ancak yine de Lincoln Co-Pilot360 paketiyle gelen gelişmiş sürücü yardımlarıyla dolu. Tüm Nautilus modelleri ayrıca yaya algılama özelliğine sahiptir ve takip mesafesi göstergesi ile donatılabilir. 

Eksileri: Yakıt ekonomisi en iyisi değil, birkaç opsiyonla hızlı bir şekilde pahalı hale gelebilir. Şerit takip asistanı aracı şeritte tutsa da şeridi tam ortaladığı söylenemez.

 

14 | 50
 

 

Land Rover Discovery Sport:

Discovery Sport, biraz yanıltıcı isminin aksine, Land Rover Discovery'nin daha küçük ve daha az güçlü bir versiyonu, ancak ağabeyinin tüm ciddi arazi kabiliyetini ve stilini miras alıyor. Küçük, lüks crossover'lar arasında, Discovery Sport en yetenekli arazi aracı olabilir, ancak arazi optimizasyonu, onu birçok rakibe göre daha az rafine ve asfaltta daha az çekici kılıyor. İç mekanı güzel ve boyutuna göre geniş, ancak arkada oturan daha uzun yetişkinler uzun bir sürüşün keyfini çıkarmakta zorlanabilir. Opsiyonel üçüncü sıra sadece çocuklar için ayrılmalıdır.

Artıları: İyi bir iç tasarım ve organizasyon, dikkate değer off-road kabiliyeti, ClearSight sistemi ile çevre görüş hakimiyeti. 

Eksileri: Kamyonet benzeri kullanım, ortalama yakıt ekonomisi, asfaltta çok “sportif” değil

 

15 | 50
 

 

Porsche Macan:

Porsche Macan, bir SUV'de maksimum eğlence ve performans arayan herkes için birincil hedef olmaya devam ediyor. Macan bir crossover gibi görünebilir, ancak atletik yol tutuşuyla Porsche genine sahip bir otomobil gibi. Bu performansın bedeli, çoğu rakipten daha dar bir arka koltuk ve daha az bagaj kapasitesi ile biraz daha az SUV işlevselliğidir. Macan, seçenekler sıralandığında yüksek fiyatlara da ulaşıyor ve uzun liste neredeyse tüm aktif güvenlik özelliklerini içeriyor.

Artıları: SUV'lar arasında hala bir performans kriteri gibi duruyor. Yol tutuşu ve sürüş konforu şaşırtıcı şekilde dengeli, çekici Porsche stili. 

Eksileri: Yaşlanan iç mekan, pahalı seçenekler, sıska bagaj alanı ve baz modellerde sürücü destek teknolojisi ile güvenlik paketi eksikliği.

 

16 | 50
 

 

Jaguar F-PACE:

2021 model F-Pace, sağlam bir görünüm yerine daha şık bir görünüm tercih ederek lüks ve performansa odaklandığını açıkça ortaya koyuyor. Yenilenen kabin, lüks bir markadan beklenebilecek birinci sınıf ortam gibi hissettiriyor. Güncellenen bilgi-eğlence sistemi sınıfının en iyisi olmasa da iyiye doğru bir adım. Konfor-performans dengesi kesinlikle önceki versiyonlarına göre daha iyi. Ancak F-Pace'in rakiplerine karşı gerçek kozu, neredeyse sınıfında lider bir bagaj alanı sağlayan devasa iç tasarımıdır.

Artıları: Klasik Jaguar kalıbında tatmin edici, lüks ve eğlenceli bir sürücü alanı, stil sahibi güzel bir iç mekan, Şaşırtıcı derecede büyük bagaj alanı. Standart donanım olarak sağlıklı düzeyde aktif güvenlik özellikleri sunup beş yıldızlı güvenlik sertifikasıyla birlikte gelir.

Eksileri: Bozuk asfalt zeminde sürüş sert olabilir, güncellenmiş bilgi-eğlence sistemi rakiplerinin gerisinde ve genel olarak geride kalıyor.

 

17 | 50
 

 

Land Rover Range Rover:

Land Rover'ın Range Rover'ı, on yıllardır off-road'a hazır SUV'ler için altın standart olmuştur. Başlangıç fiyatı çok yüksek, ancak ödül, her şeyi yapabilen bir SUV. Atletik görünümünü korurken, ağırlığını parlak bir şekilde giyer. Zarif çizgileri temiz ve belirgindir.

Artıları: Çok çeşitli lüks iç mekan seçenekleri ve özellikleri, uzun dingil mesafesi seçenekleri ile arka diz mesafesini genişletir. Suda geçiş de dahil olmak üzere yüksek arazi kabiliyeti

Eksileri: Başlangıç fiyatı çok yüksek, seçeneklerle fiyat daha da yükseliyor, onarımlar çok pahalı.

 

18 | 50
 

 

Jeep Wrangler:

Wrangler'ın köşeli profili, hızla çıkarılabilen gövde panelleri nesiller boyu yapılan güncellemelere rağmen belirgindir. Retro tarzdaki iç mekan, dayanıklı tekstiller ve suya dayanıklı elektronik aksamlar ile sade ama güzel. Etkileyici güç aktarma organları dizisi, ekonomi-performans yelpazesinde her tercih için bir Wrangler olduğu anlamına gelir. Off-road kabiliyeti, özellikle Rubicon varyantları için sınıfının en iyisidir. Yolda sürüş davranışları önceki nesillere göre iyileştirildi, ancak yine de arazi sürüşü için optimize edilmiş bir araçtan beklediğiniz gibi.

Artıları: Zengin arazi özellikleri ve sunduğu donanımı rakipsizdir,

Eksileri: Göstergeleri cilasız ve standart, gelişmiş güvenlik teknolojisi eksik, kutu gibi kabinden dışarı doğru görüş çok iyi değildir.  

 

19 | 50
 

 

Landrover Defender:

Bu SUV, çamura bulaşan atalarını gururlandırarak selefinin sunabileceğinin çok ötesinde, cilalı bir yol deneyimi sunuyor. Çarpıcı tasarım tamamen modern ancak, dik bir şekil, kısa çıkıntılar ve sağlam ayrıntılarla Defender olduğu gayet belirgin. Kabin kaplamalar sağlam, kalite belirgin. İç kısım çok sayıda pratik saklama alanıyla destekleniyor. Bir dizi mevcut aksesuar, alıcının yalnızca görünümü kişiselleştirmesine değil, aynı zamanda aracı ihtiyaçlarına göre uyarlamasına da olanak tanıyor.

Artıları: Defender’da gelişmiş sürücü yardımı, güvenlik teknolojilerinin tamamlayıcısı olarak standart geliyor. Birinci sınıf off-road kabiliyeti ve pürüzsüz asfalt performansı.

Eksileri: Ön görüş mükemmel, ancak kalın tavan sütunları yanlara ve arkaya görüşü biraz engelliyor. Yakıt ekonomisi can sıkıcı bir konu (12,5 lt/100 km). Opsiyonlar eklendikçe hızla pahalı hale geliyor.

 

20 | 50
 

 

Audi Q7:

Audi Q7'nin sade, minimalist görünümü şıktır, ancak herkes için değildir; zenginlik yerine gelişmişliği tercih eden kullanıcılar için en uygun olanıdır. Q7'nin standart güvenlik özellikleri arasında, önden ve arkadan yaklaşan bir çarpışmayı algılamak için sensörlerini kullanan ve gerektiğinde frenleri başlatan gelişmiş bir hava yastığı sistemi ve ön algılama bulunur. Arka çapraz trafik asistanı da var. Mevcut yardım paketleri, şeritte kalma yardımı ve sürücünün hareketsizliğini algılayan ve aracı durduran acil durum yardımı gibi özellikleri içerir.

Artıları: Direksiyon tepkileri gayet yerinde ve aktif salınım teknolojisi ve tork dağılımı sayesinde gövde salınımı minimum düzeyde. Virajlarda bu kadar büyük bir araç üzerinde şaşırtıcı bir kontrol hissi sağlıyor.

Eksileri: Sert iç tasarım, sık üçüncü sıra koltuklar, çift ekranlı MMI sistemini aşırı bulabilirsiniz.

 

21 | 50
 

 

Lincoln Navigator:

Büyük, cesur Navigator, engin boyutuna rağmen görünümü sade ve çok gösterişli veya gürültülü değil. Sekiz kişiye ve ekipmana yetecek kadar depolama alanı sunar. Lincoln'ün Co-Pilot 360 gelişmiş sürücü yardımı güvenlik teknolojisi paketi, ürün yelpazesinde standarttır. Ancak bu tür bir yenilik ve lüks taviz vermeden gelmez: Navigator'ın ağırlığı, yakıta olan açlığına yansır.

Artıları: İçten dışa güzel, çift turbo V6 motordan etkileyici güç üretir, son derece konforlu sekiz kişilik iç mekan. Co-Pilot 360 gelişmiş sürücü yardımı güvenlik teknolojisi paketi standarttır. Kör nokta izleme, şeritte kalma yardımı ve otomatik acil frenleme ile çarpışma öncesi yardım sağlar.30 yönlü elektrikli ayarlanabilen koltukları, konfor ve ergonomi açısından neredeyse eşsizdir.

Eksileri: Sonu gelmeyen yakıt iştahı (14,7lt/100 km), dar alanlarda manevra zorluğu, dekoratif opsiyonlarının pahalılığı. 

 

22 | 50
 

 

Cadillac Escalade:

Bir yolcunun her arzusunu karşılamak için sıfırdan inşa edilen Escalade, konfor konusunda hayal kırıklığına uğratmaz. Geniştir ve hem standart (kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, kablosuz şarj, navigasyon) hem de isteğe bağlı (masajlı ön koltuklar, 36 hoparlörlü ses sistemi, arka koltuk eğlencesi) sayısız rahatlıkla donatılmıştır. Görüşü zor olabilir, ancak Escalade'nin yüksek oturma pozisyonları ve sağlam kamera görüntüleri işinizi bir miktar kolaylaştırıyor.

Artıları: İçte ve dışta şık ve lüks, çekici ve kullanışlı kavisli OLED ekran, bağımsız havalı arka süspansiyon, Otomatik acil frenleme, önden çarpışma uyarısı, ön yaya freni, 360 derecelik kamera ve arka yaya uyarısı dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik teknolojisinden oluşan sağlam bir menüye sahip.

Eksileri: Kokpitteki çok sayıda teknoloji, uzun bir öğrenme eğrisi gerektiriyor. Escalade'ye 4 yıldızlı bir güvenlik derecesi veriliyor ve iş devrilmeye geldiğinde tahmin edilebileceği gibi acı çekiyor. Boyutları yüzünden görüş için ek teknolojiye, kameralara güvenmeniz gerekir. Yakıt tüketimi şehir içi 16,8 lt/100 km.

 

23 | 50
 

 

Toyota Land Cruiser:

Tartışılmaz arazi yeteneğiyle birlikte neredeyse kurşun geçirmez güvenlik sunar. Ancak aynı zamanda rakiplerinin çoğundan daha küçük olan, yakıtı endişe verici bir hızla içen, bazı modern teknolojilerden yoksun ve premium olmayan bir markadan gelen eski, pahalı ve ince bir tasarımdır. Land Cruiser toprak patikalarda, kayalarda ve asfaltsız yerlerde parlar ve Toyota'nın en yetenekli arazi SUV'sidir. Alman ve Amerikalı rakiplerinin kabini kadar lüks değil ama herkesi rahat ettirecek çok sayıda lüks malzeme ve alan var. Ön sıraya, Toyota'nın şimdiye kadar ürettiği en konforlu koltuklar hakim, üçüncü sıra ise benzer fiyatlı SUV'lardan daha küçüktür.

Artıları: Yolda ve arazide çok yetenekli, güçlü V8 motor ve 3 bin 700 kilograma varan çekme kapasitesi, rahat, lüks iç mekan. Toyota'nın cömert aktif güvenlik paketi ile dengeleniyor. Her Land Cruiser, uyarlanabilir hız sabitleyici, kör nokta izleme, önden çarpışma uyarıları ve otomatik acil frenleme özellikleriyle gelir.

Eksileri: Kötü yakıt ekonomisi (18.1 lt/100 km), rakipleri kadar rafine olmayan eski tasarım, ultra lüks fiyat etiketi. Üçüncü sıra, benzer fiyatlı üç sıralı SUV'lardan daha küçüktür.

 

24 | 50
 

 

Maserati Levante

Gözden kaçırılması zor trident logosu, ayırt edici ızgarası, daraltılmış LED matris farlar arkada basamaklı bir tavan çizgisi ve bir çift etli arka çıkıntı ile doruğa ulaşıyor. Ancak, etli stili, etkileyici güç dağıtımı ve birinci sınıf kaliteli iç mekanıyla beklentileri karşılasa da konforu ve ortalamanın biraz üzerinde yol tutuşu, onu özel olmaktan alıkoyuyor. Birinci sınıf malzemeler ve konforlu, aerodinamik iç mekan, araç içi konfor fonksiyonlarının düzeni tarafından gölgede bırakılıyor.

Artıları: Harika düz yol performansı, rahat, iyi döşenmiş lüks iç mekan, lüks sofistike güçlü ve ayırt edici görünüm

Eksileri: Kokpitte karmaşık kontrol düzeni. Ortalama yol tutuşu ve yumuşaklık eksikliği, lüks performans markasından beklentileri karşılamıyor. Performans, dik bir yakıt ekonomisi maliyetiyle geliyor. Levante standart olarak çift aşamalı ön, yan ve kafa hava yastıklarına sahiptir. Önden çarpışma uyarıları gibi seçenekler opsiyonel olarak mevcut.

 

25 | 50
 

 

MARKA/MODEL Fiyat (TL) Puan (100 üzerinden)
Volvo XC40 571,669 89
Honda CR-V 488,300 88
Mazda CX5 565,000 88
Toyota Raw4 607,450 88
BMW X3 930,900 87
Volvo XC60 1,042,595 84
Ford Mustang Mach-E 1,300,000 83
Hyundai Tucson 389,350 82
Mercedes-Benz GLE 1,200,000 82
Audi Q5 1,211,785 81
Volvo XC90 1,504,860 80
Land Rover Range Rover Evoque 932,458 78
Lincoln Nautilus 1,275,000 77
Land Rover Discovery Sport 1,231,325 76
Porsche Macan 1,650,000 76
Jaguar F-PACE 1,599,069 75
Land Rover Range Rover 3,492,873 75
Jeep Wrangler 1,929,950 74
Landrover Defender 1,880,727 73
Audi Q7 2,063,128 73
Lincoln Navigator 3,830,000 72
Cadillac Escalade 4,875,000 72
Toyota Land Cruiser 2,242,000 68
Maserati Levante 2,945,209 62