2022'de hisse senetlerinin getirisi nasıl olacak

Yayınlama: 13.12.2021 12:22:00 Güncelleme: 13.12.2021 12:30:02

Goldman Sachs stratejistleri, hisse senetlerinde seneye daha zayıf getiri bekliyor

2022'de hisse senetlerinin getirisi nasıl olacak

Goldman Sachs stratejistleri, müşteriler için hazırladıkları notta, negatif reel faizlerle birlikte yüksek hisse senedi risk primlerinin, büyüme şokunun olmadığı bir ortamda, hisse senedi piyasalarının önümüzdeki bir yıllık dönemde muhtemelen ilerleme kaydedeceğini, ancak bunun düşük bir hızda olacağını işaret ettiğini kaydettiler.

Stratejistler, ileride daha düşük endeks getirileri beklediklerini ve hisse senetlerinin, dönem primleri ve faizlerde keskin bir yeniden fiyatlama durumunda, bir düzeltme yapabileceği riski taşıdığını belirttiler.

Goldman, gelecek yıl için, bazı temel olarak iyileşen değer hisseleri ile birlikte kârlı ve nakit getiren büyüme hisselerinin bir karışımını tavsiye etti.

Goldman stratejistleri, teknoloji sektörünün halen muhtemelen başarılı olacağını kaydederken, bu sektörde farklı kâr performanslarının ortadan kalkabileceğini kaydettiler.

Stratejistler, dekarbonizasyona yönelme ve buna bağlı sermaye harcamaları artışının, son 10 yılda düşük sermaye harcamalarından dolayı sıkıntı çeken bazı "eski ekonomi" sektörleri için uzun vadeli kâr beklentilerini artırabileceğine dikkat çektiler.