40 kadının, girişim yolculuğu başladı

Yayınlama: 02.02.2023 15:58:00 Güncelleme: 02.02.2023 18:16:07

ANKAmall, “Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı” ile yoluna ışık tutacağı 40 girişimci kadını buldu

40 kadının, girişim yolculuğu başladı

ANKAmall AVM, fikir (başlangıç) aşamasında bulunan girişimci kadınların girişim yolculuğunda etkin roller üstlenmek üzere oluşturduğu mentorluk ve eğitim içerikli “Değer Katan Girişimci Kadınlar Programı” geçtiğimiz hafta sonu 40 girişimci kadınla start aldı.

Birbirinden farklı 100’ün üzerindeki girişim fikrini değerlendiren jüri üyelerinin seçtiği 40 kadın girişimci adayı; 6 hafta süre ile “markalaşma, ticarileşme, pazarlama, müşteri ilişkileri, satış, motivasyon, web sitesi, şirket kurulumu ve yönetimi” vb. başlıklarda deneyim ve bilgilerin paylaşılacağı bir eğitime katılacaklar. Ayrıca eğitimlere ek olarak; girişiminde başarılı olmuş sürpriz konuklar da kendi yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştıklarını anlatarak, girişimci adaylarına ilham olacaklar.

Toplam 60 saat sürecek olan programın bitiminde 40 girişimci kadın, girişim yolculuklarına emin adımlarla devam edecek.

“KADIN NE KADAR ETKİN VE ÜRETKENSE TOPLUM O KADAR GELİŞMİŞTİR”

Bu proje ile girişimci ruhu taşıyan ve bu konuda harekete geçmek isteyen ancak ilk adımı atmakta zorlanan kadınları desteklemeyi amaçladıklarını belirten ANKAmall AVM Müdürü Selin Oktay, “Biliyoruz ki bir toplumda kadın ne kadar etkin ve üretkense toplum o kadar gelişmiştir. Kadınların hayatlarını oluşturan tüm unsurları kontrol altına alıp ustalıkla yönetmeyi bilmeleri gerekiyor. Ülkemizde girişimci kadınlar, ortaya çıkaracakları yeni ekonomik değerler ve fırsatlarla, büyümenin ve kalkınmanın önemli aktörleri konumunda yer alıyorlar. Bugün kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için, yeni iş modellerine ve sosyal faydaya odaklanan girişimlere ihtiyaç duyulduğunun farkındayız. Bu doğrultuda ANKAmall AVM olarak sektördeki yeniliklerin birçoğuna öncülük ederken bir yandan da insana ve çevreye saygılı, topluma sürdürülebilir değer katma vizyonumuzla halkımıza, bölgemize, kentimize yarar sağlayacak, sosyal etki yaratacak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Girişimci adaylarına katılım sertifikaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ANKAmall AVM’de gerçekleşecek özel bir tören ile takdim edilecek.