400 milyar dolarlık fondan Bitcoin sinyali!

Yayınlama: 22.08.2021 16:23:00 Güncelleme: 22.08.2021 16:41:09

400 milyar dolarlık serveti yöneten varlık yönetim şirketi Neuberger Berman, emtia strateji fonu portföyünün yüzde 5'ini Bitcoin varlıklarına ayırabileceğini açıkladı

400 milyar dolarlık fondan Bitcoin sinyali!
Önce en sonda söylenmesi gerekeni söyleyelim. Bahsi geçen fonun büyüklüğü 164 milyar dolar değerinde. Yüzde 5'lik portföy de bu durumda 8.2 milyar dolar denk geliyor. Ki mevcut şartlarda Bitcoin'in mevcut fiyatı üzerinden 167 bin 998 adet Bitcoin'e denk düşüyor. Bu da Bitcoin'in son 24 saatteki işlem miktarının yaklaşık yüzde 28'ine denk gelen bir rakam. Elbette Neuberger Berman'ın aklı çalışan her yatırımcı gibi tek bir günde fonunun tamamını Bitcoin'e deplase etmesi mümkün değil fakat gelen haberin ciddiyetini göstermek açısından bu rakamlar önemli birer başlık sayılabilir.

Şimdi gelelim konun detaylarına. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Neuberger Berman, kirpto paralarda yükselişe kayıtsız kalamadı ve 164 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip olan Emti Strateji Fonu portföyünün yüzde 5'ini Bitcoin ürünlerine yatırabileceğini açıkladı. Şimdi burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu yatırımın doğrudan Bitcoin'e mi yoksa Bitcoin'e yatırım yapan fonlara veya şirketlerin hisselerine mi yatırılacağı konusu. Neuberger Berman, Bitcoin vadeli işlemleri ve Kanada Bitcoin Borsa Yatırım Fonları gibi Bitcoin ürünlerine yatırım yapacağını açıkladı. 

Bu yılın Nisan ayında Morgan Stanley, fonlarının bir kısmının toplam varlıklarının yüzde 25'ine kadarını Bitcoin vadeli işlemlerine ve Grayscale Bitcoin Trust'a yatırabileceğini duyurdu. Benzer şekilde, Goldman Sachs, halihazırda işlem yaptığı Bitcoin vadeli işlemlerine ek olarak, Ethereum vadeli işlemleri ile ticaret yapmayı planladığını duyurdu . 

Daha küçük varlık yönetimi kuruluşları zaten önemli miktarda kripto tutuyor. Bir Goldman Sachs raporu, dünya çapında anket yaptığı 150 aile ofisinin yüzde 15'inin zaten kripto paraya sahip olduğunu vurguladı. Amerikalı katılımcılar için bu oran yüzde 25. 

Bitcoin'in tarihi boğa koşusu son aylarda soğumuş olsa da, piyasa yavaş yavaş toparlanıyor ve yeni bir özel ve kurumsal ilgi alanı çekiyor.