Kesintilerle ilgili bilgi alınamıyor: BEDAŞ ve Boğaziçi Elektrik'e erişim yok!

Yayınlama: 02.08.2021 11:26:00 Güncelleme: 02.08.2021 11:40:30

Orman yangınları yurdun dört bir yanında devam ederken elektrik kesintileri de yaşanmaya başladı. Ancak kesintilerle ilgili bilgi alınamıyor çünkü BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik gibi sitelere erişim sağlanamıyor.

Kesintilerle ilgili bilgi alınamıyor: BEDAŞ ve Boğaziçi Elektrik'e erişim yok!

Birçok ilde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli de var. Ancakkesintilerin nedeni ve ne kadar süreceği ile ilgili bilgi almak için BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik gibi sitelere erişim sağlanamıyor. 

İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde daha önce duyurusu  yapılan planlı kesintilerin yanı sıra ’planlı’ olmayan elektrik  kesintileri de yaşanıyor.

Türkiye bir yandan orman yangınlarıyla mücadele ederken diğer yandan  da elektrik arızalarını da gidermeye çalışıyor. Yangın ve teknik arıza  kaynaklı olduğu düşünülen elektrik kesintileri yurdun geneline  yayılmaya başladı.

Sosyal medyadaki mesajlara İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Kayseri  ve Hatay’dan çok sayıda ’elektrik kesintisi’ ihbarı geliyor. İstanbul  ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde daha önce duyurusu yapılan  planlı kesintilerin yanı sıra ’planlı’ olmayan elektrik kesintileri de  yaşanıyor.

Bakanlıktan açıklama geldi 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yangın bölgelerinde planlı kesinti uygulandığını açıkladı. Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için acil koordinasyon merkezi kuruldu.