ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına baskı

Yayınlama: 15.05.2023 12:19:00 Güncelleme: 15.05.2023 12:18:09

ABD kripto para birimi düzenleyicisi, kripto borsalarının olası yasa dışı davranışlarıyla mücadele etmek için incelemeleri hızlandırarak, suç işleyen veya kara para aklama gibi suçların gerçekleşmesine izin veren kripto şirketlerini hedef alıyor

ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına baskı
ABD'nin kripto para birimi düzenleyicisi, ülkedeki kripto borsalarının yasa dışı faaliyetleriyle mücadele etmek amacıyla incelemeleri hızlandırdı. Financial Times'ın haberine göre, Ulusal Kripto Para İcra Ekibi (NCET) direktörü Eun Young Choi, Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) suç işleyen veya kara para aklama gibi eylemlere izin veren kripto şirketlerini hedef aldığını belirtti.

Choi, yaptığı açıklamada, bu kripto platformlarının diğer suç faillerinin kolayca gelir elde etmelerine ve açıkça sorunlu yollarla para kazanmalarına izin verdiğini ifade etti. NCET'nin, bu tür platformlara odaklanarak çarpan etkisi yaratmayı umduğunu vurguladı.

Haberde, Adalet Bakanlığı'nın kripto şirketlerine yönelik baskının, kara para aklama veya müşteri kimlik doğrulama kurallarını ihlal eden ve uyum ve risk azaltma prosedürlerine yeterince yatırım yapmayan işletmelere caydırıcı bir mesaj göndermeyi hedeflediği belirtiliyor.