ABD Başkanı Biden, Powell'ı seçti

Yayınlama: 23.11.2021 09:45:00 Güncelleme: 23.11.2021 09:42:52

ABD Başkanı Joe Biden, Fed başkanlığı için yeniden Jerome Powell'ı aday gösterme kararı aldı. Biden, ismi Fed başkanlığı için geçen Lael Brainard'ı da Fed başkan yardımcılığı için aday gösterecek

ABD Başkanı Biden, Powell'ı seçti

Biden yaptığı açıklamada, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisinin pandemiden toparlanmaya devam ettiği ve hükümetin artan enflasyon ile mücadele için harekete geçtiği ortamda Fed'e liderlik için doğru kişi olduğunu söyledi.

"İki önemli hedef arasında dengeyi sağlamak Fed'in işi. İlk iş mümkün olduğu kadar Amerikalıyı çalışma hayatına çekerek maksimum istihdamı başarmak. İkincisi enflasyonu düşük ve istikrarlı tutmak" diye konuşan Biden, "Bu hedefleri başarmak için sabır, beceri ve bağımsızlık gerekli" ifadelerini kullandı.

"Jay, Fed başkanlığında değer verdiğim bağımsızlığı kanıtladı" diye konuşan Biden, "Geçtiğimiz yönetimde, benzeri görülmemiş siyasi müdahaleye göğüs gerdi" dedi.

Beyaz Saray'da konuşan Biden, "Rekor istihdam yaradıtı. Rekor ekonomik büyüme. Rekor sayıda yeni küçük işletmelerin açılması. İnşaa etmekte olduğumuz ekonomi konusunda bize güven vermesi gereken bir hikaye ifadelerini de kullandı.

Biden, Lael Brainard'ı Fed Başkan Yardımcısı olarak seçtiğini de açıtklarken, Brainard'ın çalışan Amerikalılar için merkez bankasında "kararlı bir ses" olduğunu vurguladı. 

"Brainard, bankacılık sistemiminin hizmet ettikleri topluluklardaki herkese hizmet etmeleri konusunda Fed'in çabalarına liderlik etti" diye konuşan Biden, "Fed'in bu çabaları ile her Amerikalı bir iş kurmak, ev almak ve yaşamda adil bir şansa sahip olmak için krediye erişebiliyor" dedi.