ABD Hazinesi için "temerrüde düşebilir" uyarısı

Yayınlama: 24.06.2021 09:12:00 Güncelleme: 24.06.2021 09:15:12

ABD Hazine Bakanı Yellen, Kongre uyarılarına uyarıda bulundu: Borçlanma limitini artırmazsanız bunun sonucu ekonomik felaket olur

ABD Hazinesi için "temerrüde düşebilir" uyarısı
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre üyelerini federal hükümetin  borçlanma liminiti artırmaya çağırdı. Yellen, Kongre üyelerinin federal borçlanma limittlerini artırmak konusunda hızlı hareket  etmemeleri halinde ABD'nin Ağustos ayında bir temerrüt ve yeni bir  finansal kriz riski ile karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulundu.

Hazine bütçesinin tartışıldığı Senato Tahsisatlar Alt Komitesi'nde  konuşan Yellen, ABD'nin borç yükümlülüklerini yerine getirmekte temerrüde düşmesinin "düşünülemez" olduğunu belirtti. Yellen, "Böyle  bir durumun kesinlikle felaket ekonomik sonuçları olur" dedi.

ABD Kongresi, 2019 yılında aldığı karar ile federal borçlanma limitini veya borç limitini 31 Temmuz 2021'e kadar askıya almıştı. 31 Temmuz'dan  sonra bu limitin yeniden uygulamaya girmesi halinde Hazine Baktanlığı devlet tahvili satışı yolu ile ek nakit yaratamayacak. Yükümlülüklerini yerine getirmek için geçmişte de yaptığı gibi olağanüstü tedbirler uygulamaya koyacak.