ABD iş dünyası Biden’a karşı birleşiyor

Yayınlama: 06.07.2021 14:56:00 Güncelleme: 06.07.2021 14:58:57

ABD iş dünyasının lobi grupları Biden'in vergi artırım planına karşı mücadele edecek

ABD iş dünyası Biden’a karşı birleşiyor

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin Biden yönetimi ile birlikte çalışarak 1,2 trilyon dolar büyüklüğünde bir altyapı yatırım planı ortaya koymalarından memnuniyetlerini ileten lobi grupları, Demokratlar'ın  bu paketten ayrı hareket ederek Cumhuriyetçilere rağmen Biden'in  kurumlar vergisi artırım planını Kongre'den geçirme planları ile mücadele edeceklerini vurguladılar.  

ABD Ticaret Odası, Ulusal İmalatçılar Birliği, Ulusal Perakende Federasyonu'nun aralarında olduğu lobi grupları, 2017'de Cumhuriyetçiler'den büyük vergi indirimi almakta kullandıkları argümanları Biden'in  kurumlar vergisi artırım planına karşı da kullanacaklar. Daha yüksek  kurumlar vergisinin daha az istihdam anlamına geleceğini vurgulayacaklar.

Ulusal Perakende Federasyonu'ndan Rachell Berstein yaptığı açıklamada, "Biz Demokratların hazırladığı pakette ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, pakette öngörülen yeni sosyal harcamaların finansmanı için kurumlar vergisi artırımı kullanmak iyi değil" diye konuştu.

Lobi grupları, partilerden bağımsız hazırlanan altyapı yatırım paketi  ile Demokratların vergi ve harcama tasarılarının Senato'da ayrı ayrı ele alınmasını umuyorlar. Ayrı ayrı ele alındıklarında vergi ve  harcama tasarılarının geçmemesini sağlamanın daha kolay olacağına  inanıyorlar.