ABD, kripto borsalar konusunda harekete geçti! Binance'a soruşturma

Yayınlama: 14.05.2021 14:57:00 Güncelleme: 14.05.2021 15:02:29

Görünen o ki kripto para borsalarına düzenleme konusunda geri sayım başlamış durumda. Almanya'nın uyarısından sonra şimdi de ABD yetkilileri Binance'ı soruşturmaya başladı

ABD, kripto borsalar konusunda harekete geçti! Binance'a soruşturma
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Gelir İdaresi (IRS) tarafından soruşturuluyor.

ABD Adalet Bakanlığı ve IRS yetkilileri kara para aklama ve kişisel veri suçlarına ilişkin olarak Binance'nin faaliyetlerinin içindeki bireylerden bilgi toplamaya çalışıyorlar. 

Binance sözcüsü ise yaptığı yazılı açıklamada, "Yasal yükülülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz, regülatörler ve yasal güçler ile işbirliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, "Finansal kuruluşlar tarafından şüpheli aktiviteleri tespit  ve düzeltmek için kullanılan kara parara aklama prensip ve araçlarını içeren güçlü bir uyum programı inşa etmek için çok çalıştık" ifadeleri de yer aldı. 

Almanya'nın finansal regülatörü BaFin de geçtiğimiz ay Binance'ı  yatırımcı izahnamesi yayınlamadan dijital tokenleri pazara sunması nedeniyle cezalandırılabileceği konusunda uyarmıştı. 

Öte yandan ABD'deki Binance soruşturması sonrasında kripto para borsasının herhangi bir yaptırımla karşılaşıp karşılaşmayacağı belli değil. Yani süreç sadece kara para aklama ve kişisel veri konusunda borsanın ihlal yapıp yapmadığını tespit aşamasında.