ABD’de stabilcoinlerin fırsat ve riskleri masaya yatırıldı

Yayınlama: 13.09.2021 10:08:00 Güncelleme: 13.09.2021 10:12:50

ABD Hazine Bakanlığı ve finans sektörü katılımcıları stabilcoinleri görüştüler

ABD’de stabilcoinlerin fırsat ve riskleri masaya yatırıldı
ABD Hazine Bakanlığı, finans sektöründen bir grup katılımcı ile  geçtiğimiz hafta bir araya gelerek, hızla büyüyen bir kriptopara türü olan ve geleneksel para birimlerine endeksli olan stabilcoinlerin yarattıkları riskleri ve faydalarını tartıştılar.

ABD'de politika yapıcılar kriptopara piyasasının toplam değerinin 2 trilyon doları aştığı Nisan ayından bu yana alarmdalar ve stabilcoinlerin piyasa değeri yaklaşık 125 milyar dolar.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların Reuters'e verdikleri bilgiye göre ABD'de finansal regülatörler kriptoparaların geleneksel ABD finansal  sistemi için yarattıkları riskleri ve fırsatları anlamak üzerinde çalışıyorlar ve önümüzdeki aylarda bir dizi rapor yayınlamayı  planlıyorlar.

Kaynaklara göre, yetkililer finans piyasasından katılımcılara stabilconinlerin aşırı popüler hale gelmeleri halinde doğrudan gözetimin gerekip gerekmeyeceğini sordular. Potansiyel stabilcoinl düzenlemesinin tartışıldığı toplantıda, risklerin azaltılması için regülatörlerin  nasıl davranlamaları gerektiği de değerlendirildi.