ABD'li boru hattı şirketi bilgisayar korsanlarına teslim oldu

Yayınlama: 14.05.2021 15:06:00 Güncelleme: 14.05.2021 15:14:47

6 gün önce akaryakıt akışını durdurmak zorunda kalan Coloniel Pipeline, bugün ilk kez 1 milyon galonluk akaryakıt akışı sağlayabildi. İddiaya göre şirket bunu, bilgisayar korsanlarına fidye ödeyerek yapabildi

ABD'li boru hattı şirketi bilgisayar korsanlarına teslim oldu
ABD'nin en büyük akaryakıt boru hattı olan ve doğu yakasının akaryakıt  ihtiyacını karşılayan Colonial Pipeline şirketinin, yeniden faaliyete  geçebilmek için bilgisayar korsanlarına ödeme yaptığı öne sürüldü.

Bloomberg News, bilgisayar korsanlarının fidye yazılım saldırısına  uğrayan ve faaliyetlerini 6 gün önce durdurmak zorunda kalan Colonial'ın doğu Avrupa merkezli bu bilgisayar korsanlarına 5 milyon  dolar civarında ödeme yaptığını öne sürdü. Habere göre, Colonial siber saldırıdan saatler sonra takip edilemeyen bir kriptopara kullanarak  fidye ödemesi yaptı. 

Korsanların, Colonial'a istemlerini etkileyen virüsü temizlemesi için  bir kripto çözüm aracı verdiklerini belirten Bloomberg, Şirket'in bu  şifre çözücüsü aldığını,ancak sorunu çok yavaş çözmesi nedeniyle kendi backup sistemlerini kullanmayı tercih ettiğini de öne sürdü.

Günde 100 milyon galon akaryakıt dağıtım kapasitesine sahip olan Colonial, saldırının üzerinden geçen 6 günün ardından bugün ilk 1 milyon galon akaryakıt dağıtımını yapabildi.