ABD'li senatörlerden kripto para hamlesi

Yayınlama: 28.09.2021 12:24:00 Güncelleme: 28.09.2021 12:31:24

İki senatör, yabancı ülkelerde kripto para madenciliği operasyonlarının gözetimini iyileştirmek için çift taraflı yasa tasarısı önerisi sundu

ABD'li senatörlerden kripto para hamlesi
ABD'li Senatörler Maggie Hassan ve Joni Ernst, yabancı ülkelerdeki kripto para madenciliği operasyonlarının gözetimini iyileştirmeye yardımcı olmak için bugün çift taraflı bir yasa tasarısı çıkarıyor. Tasarı, Hazine Departmanı'nın, diğer ülkelerin kripto para birimlerini nasıl kullandığı, nasıl madencilik yaptığı ve kripto para birimi madenciliği operasyonlarının yarı iletkenler gibi kritik teknolojiler de dahil olmak üzere tedarik zincirlerini nasıl etkilediği dahil olmak üzere sanal para birimleri ve bunların küresel olarak kullanımı hakkında Kongre'ye rapor vermesini gerektiriyor. 

"ABD, KRİPTO PARALARIN KÜRESEL EKONOMİDE OYNADIĞI ROLÜ DAHA İYİ ANLAMALI"
Senatör Hassan , “ABD'nin rekabet gücünü güçlendirmek için hükümetimiz, kripto para biriminin küresel ekonomide oynadığı rolü ve diğer ülkeler tarafından nasıl kaldıraç olarak kullanıldığını daha iyi anlamalı. Hazine Departmanı'nın, tedarik zincirlerimizi nasıl etkileyebileceği de dahil olmak üzere kripto para birimi kullanımının zirvesinde kalmasını sağlamak için Senatör Ernst ile koridor boyunca ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Bu ayın başlarında Senatör Hassan , Hazine Bakanlığı da dahil olmak üzere birden fazla federal kurumu kripto para piyasasının siber saldırılar gibi suç kullanımına izin veren mevcut yönlerini ele almaya çağırdı. Senatör Hassan'ın çağrılarının ardından , Hazine Bakanlığı  , fidye yazılımı ödemeleri almak ve diğer yasa dışı faaliyetleri yürütmek için kripto para biriminin kullanımına yönelik bir dizi eylem açıkladı  . Bu, geçen ay  Peterborough kasabasına yapılan siber saldırıdan sonra geldi. Bu saldırı, 2,3 milyon dolarlık vergi mükellefi varlığının çalınmasıyla sonuçlandı. Bunların neredeyse tamamı kripto para birimine dönüştürüldü ve geri alınması neredeyse imkansız hale geldi. Ek olarak, Hazine Bakanı Janet Yellen'ın onay duruşması sırasında Senatör Hassan, ajansın yasadışı kripto para birimi kullanımlarına karşı harekete geçmesi için çağrı yaptı.