ABG Coin Nedir? White Paper'ında Neler Var?

Yayınlama: 01.09.2021 14:43:00 Güncelleme: 01.09.2021 15:04:11

AB Grup Holding'in alım satım platformu ABStocks üzerinden çıkardığı kendi blockchain ağına sahip kripto parası ABG Coin hakkında her şey

ABG Coin Nedir? White Paper'ında Neler Var?
AB Grup Holding'in AB Stocks'ta listelenen kendi blockchain altyapısına sahip kripto parası ABG Coin, arkasında holding teminatı olan bir kripto para projesi.

ABGroup (ABG) Coin; bir AB Grup Holding şirketi olan AB Yapı Teknoloji AŞ. adına, ABStocks Teknoloji Ltd. Şti. tarafından geliştirilip listeleniyor. 

Amacı, dijital bir yatırım ve değer saklama aracı olmasının yanında; ABStocks platform üzerinde alım-satım yapan kullanıcılara avantajlı komisyon ücretleri sağlamak (yüzde 0.2) ve sigorta bedellerini ödemek gibi kullanıcı dostu çeşitli avantajlar yaratmaktır. Aynı zamanda kullanıcılar arasında şeffaf ve anonimlikten uzak bir şekilde 7/24 para transferi yapılabilmesini sağlamaktır.

AB Group Coin, almış olduğu yatırımları, teknoloji, yenilenebilir enerji, turizm ve gayrimenkul alanlarında yeni yatırımlara dönüştürerek önce Avrupa, sonrasında Amerika ve diğer kıta ülkelerindeki yatırım hızını arttıracaktır.

Kendine ait blok zincir ağ yapısına sahip.
30 saniyelik blok üretme hızı sayesinde Bitcoin’den 20 kat, Litecoin’den 5 kat daha hızlıdır.
Cüzdan adresleri “A” harfi ile başlar.
Proof Of Work (PoW) yani iş ispatı mutabakat yöntemiyle kurgunlandı.
Madenciliği olmayan ve tamamı üretilerek arz edilmiş bir kripto para
Toplam arzı 100.000.000 (Yüz Milyon) adetten oluşuyor.
Temel olarak diğer kripto-paralar gibi bir blok zinciri ve bu zincire işlenecek iş kanıtı temelli yapı ile yapılan bu iş kanıtlarını ispatlayacak bir özet hash fonksiyonu kullanır. (S-CRYPT). Bu yapı aslen kusursuz gibi görünse de ne yazık ki basit usül ticaret içerisinde kullanılamamasına neden olan eksikleri vardır. Bu eksikleri; “anonim işlem yapısı”, “hatalı gönderimlerin geri alınamaması” ve ticaret hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen “vadeli işlemler” ile “taksitli ödeme desteği” şeklinde özetleyebiliriz. ABGCoin’e [ABGC] bir emanet sistemi yapısı ve kullanıcı kimliği ile entegre olarak çalışan adres özelliği ekledik. Busayede belirlediğimiz eksiklerden yoksun bir kripto-para geliştirmiş olduk.

ABG COIN WHITE PAPER
TEKNİK MİMARİ
Bir yatırım platformu altyapısı oluşturmak kolaydır, önemli olan platformun fonksiyonelliği, yönetimi ve gelişimidir. Başlangıçta iyi çalışabilen bu sistem kullanıcı sayısı ile doğru orantılı artan işlem yükünü kaldıramayacaktır. Bu da ciddi bir altyapı problemini
beraberinde getirir. Sorunun devamı sonrası yazılımda aksaklıklar belirecektir. Altyapının, güvenlik, verimlilik, hız ve ölçeklenebilirlik göz önünde bulundurularak yeniden tasarlanması gerekir.

ABSTOCKS
; tamamen Türk yazılımcıların kendi geliştirdiği kodlama mimarisi ile saniyede 1 milyon işlem kapasitesine kadar çıkabilen, artan yoğunluğu güçlü sunucu altyapısıyla rahatlıkla karşılayabilmek üzerine kurgulanmıştır. Versiyon 1.5 ile hayatına başlayacak
olan ABStocks, yıl içerisinde çıkaracağı yeni versiyonlarda altyapı güncellemeleri getirerek, Teknik mimarisini sürekli geliştirecektir.

LİKİDİTE
Düşük likidite yatırımcılar için en kritik problemlerden biridir. Sığ bir emir defterine sahip olmak, işlem yaparken aksaklık anlamına gelir ve bu yatırımcılar için kayıptır. Madencileri, kurumsal ve büyük yatırımcıların yeni bir borsaya katılmalarını sağlamak, yenilikçi ve yeterli
kaynaklara sahip bir ekip olmaktan geçmektedir.

ABSTOCKS
; sadece Teknik mimari altyapısı ile değil, aynı zamanda ödenmiş güçlü sermaye altyapısı ile de ön plana çıkıyor. ABStocks’un kendi kripto varlığı olan ABGCoin tarafında bile ön satış olarak onlarca milyon TL yatırım alan ve AB Grup Holding’in sermaye gücünü arkasına hisseden ABStocks, likitide problemlerini kolaylıkla çözebilecek altyapıya sahiptir. 

PLATFORMLARDAKİ PROBLEMLER.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Müşteri hizmetlerinin yeterli bir kalitede olmaması kullanıcılar için önemli bir sorundur.

Karşılıklı eşleşme yoluyla al-sat hizmeti sunarken, müşteri hizmetlerinden kaynaklı saniyelik gecikmeler bile çok fazla soruna yol açabilir. Ayrıca kolay olmayan menu yapısı, çağrı merkezindeki hizmetlerin rahat kullanılamıyor olması, son kullanıcının okur yazarlığı düşük olan bu sektörde birebir hizmet alamıyor olması, yanlış ve hataların artmasına, bu bağlamda da son kullanıcının olumsuz etkilere maruz kalmasına bir sebep olarak gösterilebilinir.

ABSTOCKS; müşteri hizmetlerine belirli bir uluslararası kalite getirebilmek adına, olası senaryolar üzerinden gerek soru cevap (Q&A) gerekse teknik problemlerin karşılanacağı online TICKET sistemi ile kurgulanmıştır. Maksimum 24 saat içinde teknik geri dönüş sistemi,
ilerleyen versiyonlarda CANLI ONLINE destek ve telefon ile ÇAĞRI MERKEZİ sistemini hayata geçirecek olan ABStocks, müşterilerinin sorularını ayrıca sosyal medya üzerinden de cevaplıyor olacaktır.

ABG COIN YOL HARİTASI (ROAD MAP)
2021 1.ÇEYREK
ABStock v1.5
Anlık işlem hacmi 250.000
BTC-ETH-LTC altyapılarının entegrasyonu
ABGCoin oluşturulması

2021 2. ÇEYREK
Geliştirici kadrosunun artışı
USDT-XRP altyapılarının entegrasyonu
Operasyonel ekibin kurulması
Sistem güvenliği yükseltilmesi

2021 3. ÇEYREK
ABStock v2.0
Anlık işlem hacmi 1.000.000
10 yeni coin altyapılarının entegrasyonu
Akademi altyapısı kurulumu
Mobil uygulamalar

2021 4. ÇEYREK
PCI-DSS
NFT pazarının kurulumu
Anlaşmalı bankaların artırılması
3. parti anlaşmaları

KISACA ABSTOCKS
GÜVENLİ
Kripto varlık platformlarında bir ilk olan PCI-DSS güvenlik sertifikası denetimi
İki aşamalı kimlik doğrulama (2FA)

HIZLI
Yenilenen versiyonları ile beraber saniyede 1 milyon işlem kapasitesi
Gelişmiş “Matching Engine” robotu

YENİLİKÇİ
Kolay kullanım arayüzü
Çözüm odaklı müşteri hizmetleri

KULLANICI DOSTU
Kullanıcı memnuniyetine odaklı gelişim
Stop loss işlem emr

PLATFORMLAR.
● Web Platformu
● Android Yerel İstemcisi
● iOS Yerel İstemcisi
(Çok Dilli Destek Tüm kullanıcı arayüzlerimizde İngilizce ve Türkçe destelenecektir.)

ABGROUP COIN PROJESİ.
ABGroup Coin; bir AB Grup Holding şirketi olan AB Yapı Teknoloji AŞ. adına, ABStocks Teknoloji Ltd. Şti. tarafından geliştirilip listelenecek olan, kendi blok zincir (BlockChain) ağ yapısına sahip bir kripto para projesidir.

Amacı, dijital bir yatırım ve değer saklama aracı olmasının yanında; ABStocks platformu üzerinde alım-satım yapan kullanıcılara avantajlı komisyon ücretleri sağlamak (yüzde 0.2) ve sigorta bedellerini ödemek gibi kullanıcı dostu çeşitli avantajlar yaratmaktır. Aynı zamanda kullanıcılar arasında şeffaf ve anonimlikten uzak bir şekilde 7/24 para transferi yapılabilmesini sağlamaktır.
AB Group Coin, almış olduğu yatırımları, teknoloji, yenilenebilir enerji, turizm ve gayrimenkul alanlarında yeni yatırımlara dönüştürerek önce Avrupa, sonrasında Amerika ve diğer kıta ülkelerindeki yatırım hızını arttıracaktır.

• Kendine ait blok zincir ağ yapısına sahiptir.
• 30 saniyelik blok üretme hızı sayesinde Bitcoin’den 20 kat, Litecoin’den 5 kat daha hızlıdır.
• Cüzdan adresleri “A” harfi ile başlar.
• Proof Of Work (PoW) yani iş ispatı mutabakat yöntemiyle kurgulanmıştır.
• Scrypt Algoritması kullanılarak blok hash değerleri üretilir.
• Madenciliği olmayan ve tamamı üretilerek arz edilmiş bir kripto paradır.
• Toplam arzı 100.000.000 (Yüz Milyon) adetten oluşur.

ABGCoin GELİR DAĞILIMI NASIL OLACAK?



ABGCoin DAĞILIMI (COIN DISTRIBUTION) NASIL OLACAK?

ABGC ARZ YÖNETİMİ
28 Haziran 2021 tarihinde ABStocks ile alım satım işlemlerine başlayan ABGroup Coin, öncesinde yapılan ön özel satış (private sales) ile yüzde 4-5 oranında kriptoyu piyasa arzına sundu. Beklenin ve planlanan arzın üzerindeki yoğun talep ile kapatılan ön özel satış
sonrasında ABStocks’un yayın hayatına girmesiyle sadece 16TL açılış bedelli ABGC’nin aşağıdaki oranlarda kripto arzı planlanmaktadır;
• Toplam %35 Satış; %1.2’lik kısım aylık 100.000 adeti geçmeyecek şekilde ve günlük /haftalık paylar halinde satışlar
• Toplam %20 Çözüm Ortaklıkları
• Toplam %20 Acil Durumlar (Teknik Yapı ve Geliştirme)
• Toplam %15 Kurucu Ekip
• Toplam %10 Ekosistem (3. Parti şirket anlaşmaları)