AgeSA, 2021 finansal sonuçlarını açıkladı

Yayınlama: 09.02.2022 10:37:00 Güncelleme: 09.02.2022 12:40:03

AgeSA, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre net karını geçtiğimiz yıla göre yüzde 55 oranında artırdı

AgeSA, 2021 finansal sonuçlarını açıkladı

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi AgeSA, 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

2021 Aralık verilerine göre BES’te 42 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan AgeSA, geçtiğimiz yıla göre yüzde 43 oranında büyüdü. Aralık sonu verilerine göre Hayat ve ferdi kaza üretiminde 2 milyar 20 milyon TL prim üretimine ulaşan firma, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre 2021 yılı net dönem kârını ise 541 milyon TL olarak gerçekleştirdi.

SAĞLADIĞIMIZ HİZMET VE YENİLİKLERLE SEKTÖRDE BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRDÜK 

AgeSA’nın 2021 yılı kapanış rakamlarından memnuniyet duyduğunu belirten AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, 2021 yılı finansal sonuçlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yaklaşık 2 yıldır olağanüstü koşullarla mücadele etmemize rağmen hem sektör, hem de AgeSA olarak büyümeyi başarıyoruz. Devlet nezdinde gerçekleşen yeni düzenlemeler, artan bilinçle birlikte sistemi daha kazançlı hale getirecek gibi görünüyor. Bunun yanı sıra sektördeki fon yönetim hizmetlerinin gelişmesi ve dijital çözümlerin artması neticesinde katılımcılar fonlarını daha kolay yönetebiliyor. Bu durum da katılımcıların sistemden daha çok faydalanmasını sağlayarak hem memnuniyeti hem de sistemden alınan verimi artırıyor. Bu gelişmeler aynı zamanda 2022 yılına da pozitif bakmamızı sağlıyor. Biz de sağladığımız hizmet ve yeniliklerle sektörde büyümemizi sürdürdük.  Sistemin büyümesi, güvenirliğinin artması bizim için motivasyon kaynağı olurken, çıtayı daha da yukarıya taşıyarak projelerimizi hızlandırıyoruz. BES fon büyüklüğünde sektör liderleri arasında yer almaya devam ederken, bu dönemde hayat ve ferdi kaza sigorta üretiminde geçtiğimiz yıla göre yüzde 52 oranında büyüdük. Bu tablo işimizi ne kadar titizlikle yaptığımızı gözler önüne seriyor. Değişen ve yenilenen ortaklık yapımızla, yeni projeler ve hedeflerimizle sektörde fark yaratmaya devam etmek istiyoruz.  AgeSA olarak hayatı “keşke”ler yerine “iyi ki”lerle doldurmaya devam etmek için bu sene de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”