Airbnb'de en çok rezervasyon alan konut!

Yayınlama: 23.08.2021 00:33:00 Güncelleme: 23.08.2021 00:53:39

Kaliforniya sekoyalarındaki mantar şeklindeki küçük bir kubbe neden diğer milyonlarca Airbnb listesinden daha iyi performans gösteriyor?

Airbnb'de en çok rezervasyon alan konut!
Dünyanın belki de en ünlü Mantar Kubbesi Airbnb'nin en çok rezerve edilen konutu olma özelliğini elinde bulunduruyor.

Yıllar boyunca, bu 100 metrekarelik jeodezik yapı, dünyanın her yerinden 5bin 800'den fazla Airbnb misafirini ağırladı .

6 farklı kıtada 40'tan fazla ülkeden - Cibuti, Moğolistan, Çin, Hindistan, Avustralya, Peru - insanlar buraya seyahat etti. 

Mantar Kubbe, Airbnb platformunda en çok rezerve edilen ve en çok dilek listesine alınan mülk ve fil şeklinde bir evi, Fransa'da bir mağarayı ve 12. yüzyıldan kalma bir İskoç kalesini de dahil olmak üzere Airbn'deki 5.6 milyon diğer seçeneği geride bırakıyor .

Peki onu bu kadar popüler yapan ne? İnsanlar neden buraya akın ediyor? 

Efsanevi bir kabinin kökenleri
Mushroom Dome'un 71 yaşındaki sahibi Katherine “Kitty” Mrache 1984 yılında, ünlü bir jeolog ve savaş karşıtı bir eylemci olan ailesi, yalnızlık arayışı içinde Bay Area banliyölerinden buraya taşındığında ormana göç etti . Yandaki arazisini satın alırlarsa onlara katılmak isteyip istemediğini sordular.

Sonraki on yıl boyunca mülkte yaşadı, bir Kumon eğitmeni, bir Montessori öğretmeni ve bir kristal şifacı olarak para kazanmaya çalıştı.

90'ların ortalarında, Kitty'nin ailesi, yakın zamanda evsiz kalan bir arkadaşının 10 dönümlük arazide küçük bir kulübe yapmasına izin verdi.

Kitty kabul etti - yapı 9.29 metrekare.

Yerel bir inşaatçı, kadına benzersiz bir geometrik yapı için bir dizi plan sattı; eski bir donanma mührünün yardımıyla sıfırdan inşa etti ve evlenip taşınmadan önce 7 yıl boyunca orada yaşadı.

Kitty'nin ailesi vefat ettikten sonra, ailesi mülkü sattı. Ama hala yan evde oturan Kitty, tuhaf kulübeyi korumak istedi.

“Bir vinç kiraladık ve onu düz yataklı bir kamyona yükledik” diyor. 

Her şeyin en iyisiydi, yeri değiştirilen kabini çocukları için bir çarpma rampası olarak tamir etti. Elle 144 ahşap üçgen kesti, bir temel inşa etti ve çatıyı elastomerik boya ile güçlendirdi.

O ve kocası Michael yapıyı kiralamak için ellerinden geleni yapmaya karar verdiler.

2009 yılının Temmuz ayında, Kitty kabinini Craigslist'te gecelik 60 dolara listeledi, ancak sitenin dolandırıcılar ve güvenilmez konuklarla dolu olduğunu çabucak öğrendi.

“İnsanlar rezervasyon yaptırır ve son dakikada iptal eder, bir daha asla haber alınamaz” diyor. 

Bir alternatif aradı ve Airbnb adında yeni moda, kısa vadeli bir kiralama platformuna rastladı.

O zaman, şirket 11 aylıktı ve nispeten bilinmiyordu.

Kitty bir şans vermeye karar verdi ve kaydoldu.

Mantar Kubbe, Airbnb'ye katılan 8 bin 357'nci tesis oldu. Diğer listelerin neredeyse tamamı San Francisco ve Manhattan'daki kentsel mülklerdi. Kitty'nin yeri -ormanın ortasında tuhaf görünümlü bir kubbe- tuhaf bir şeydi. Ve bu ona ilginçtir, çok avantaj sağladı.

2 hafta içinde Mantar Kubbe tamamen doldu.

O zamandan beri de kabinin popülaritesi hiç düşmedi.
Bugün, Mantar Kubbe o kadar popüler ki, tipik bir yılda sadece 2 veya 3 gece boş kalıyor.

Konukların genellikle 8 aya kadar önceden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Kitty'nin kendi çocukları bile - artık tamamen yetişkin yetişkinler - takvimde bir gece geçirmek için kitlelerle mücadele etmek zorunda.

Popülaritesine rağmen, Kitty mülkünü nispeten uygun fiyatlı geceliği 156dolardan, şehirdeki otellerden 100$/gece daha ucuz tutmayı seçti.

Misafirleri, milyoner iş insanlarından, tüm yıl burada kalmak için para biriktiren alt orta sınıf ailelere kadar uzanan yelpazede.

Şirket, Mushroom Dome'u 5 ABD kentindeki bir dizi reklam panosu reklamında şu başlıkla öne çıkardı: "Milyonlarca Airbnb ev sahibi. Sadece biri Kitty gibi." 

"Benzersiz" mülkler ( hobbit delikleri ve patates evleri gibi ) için yapılan aramalar , 2 yıl önceki aynı döneme kıyasla 2021'in ilk yarısında yüzde 94 arttı .

Kitty, anahtarını kilitli bir kutuda bırakan ve misafirleriyle asla iletişim kurmayan Airbnb ev sahiplerini kınıyor. Mülkünün, uyuyacak bir yerden daha fazlası olduğunu iddia ediyor: “Bu, insanların kendilerini keşfetmeleri için bir kapı.”

Kabindeki konuk defterleri, kubbeyi dönüştürücü deneyimler için bir kanal olarak tanımlayan gezginlerin notlarıyla dolu. Bu dar alanlarda konuklar birbirlerine evlenme teklif ettiler, hamilelik fotoğrafları çektiler ve hayatlarındaki önemli kilometre taşlarını kutladılar.

Kitty bu deneyimin merkezi bir parçası olmak istiyor.

40 yıllık bir meditasyon pratisyeni, sık sık konuklara farkındalık arayışları ve metafizik yolculuklar konusunda rehberlik ediyor.

Mali olarak, Mantar Kubbe bir cankurtaran olmuş.

Airbnb'ye katılmadan önce Kitty ayda 250 dolarla geçinmeye çalışıyordu. Bugün, kabin ayda 8 bin dolar getiriyor. (Yılda 96 bin dolar) - ortalama bir Airbnb konutunun kazandığının 8 katından fazla.

Ekstra nakit, kocası Michael'ın UCSC ek okulunda uluslararası öğrencilerle çalışan işinden emekli olmasına yardımcı oldu.

Kitty, “Hayatımızda ilk kez para için endişelenmemize gerek yok” diyor.

Kulübe bulunduğu Santa Cruz County için de bir nimet oldu: Geçici işgaliye vergilerinde yılda yaklaşık 50 bin dolar getiriyor ve bölgedeki 2 binden fazla mülk sahibi - çoğu 50 yaşın üzerindeki boş evler - Kitty'nin liderliğini takip etti ve kendilerine ait ekstra odalar kiraladılar.

Bu başarı, Kitty'nin arazi üzerinde 2. bir mülkü yenilemesine ve kiralamasına izin verdi - Sinekkuşu Cenneti dediği bir sığınak.

Kapının dışında, her gün 2 litre nektar emen düzinelerce sinek kuşu kırmızı yemliklerin etrafında toplanıyor.

Birçok Airbnb ev sahibi gibi Kitty de pandemide zorlandı .

Geçen yıl 70'in üzerinde iptal oldu ve Mantar Kubbe yaklaşık 2 ay boş kaldı. Yeni bir parke zemin döşemek ve yeni bir kanepe inşa etmek bu dönemin olumlu tarafı oldu.