Ak Enerji'ye Ak Energy şoku!

Yayınlama: 08.02.2022 14:26:00 Güncelleme: 08.02.2022 14:43:59

Suriye'nin kuzeyinde elektrik kesintisi protestosu, Ak Enerji'yi kendi ismine çok yakın bir isimle faaliyet gösteren bir şirket olduğu gerçeğiyle karşı karşıya getirdi. Şirket hukuki süreç başlattı

Ak Enerji'ye Ak Energy şoku!
Suriye'nin kuzeyinde yaşanan elektrik kesintileri, Suriyelilerin Ak Enerji'yi protesto etmesine yol açtı. Fakat Ak Enerji, bu böglede faaliyet gösteren ve adı Ak Energy Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ltd. Şti. isimli bir şirketin yönettiği operasyon olduğunu bu gelişme üzerine fark etti. KAP'a açıklama yapan Ak Enerji Elektrik Üretim A.Ş., adı geçen şirketin kendisiyle hiçbir ilişkisi bulunmadığını ve hatta Ak Enerji'ni böglede hiçbir faaliyeti bulunmadığını,  ismin marka hakkına tecavüz ve haksız rekabetin tespiti, önlenmesi ve durdurulması ile ticaret ünvanının sicilden terkini ve mezkur ünvanın üçüncü kişilere devredilmesinin önlenmesi amacıyla ihtiyati tedbir kararı verilmesi talepleriyle Ak Energy Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ltd. Şti.'ne karşı hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

AK ENERGY KİMİN?
Paramevzu.com olarak yaptığımız araştırmada şirketin yüzde 31 hissesi Khalil Mhimd İbrahim isimli bir şahsa ait. Diğer hisselerin sahibi ise yüzde 25 Hasan Tatar, yüzde 20 Recep Çoban, yüzde 24 ise Yasin Yücel. Kilis'te 2018 yılında kurulan şirketin şu anki sermayesi ise 2 milyon TL olarak görünüyor. Eylül 2021'de EPDK'ya başvuran Ak Energy, Suriye'ye elektrik enerjisi ihracatı yapmak amacıyla, azami 60 megavat kapasite tahsisi için lisans tadili başvurusunda bulunmuştu.

EPDK'nin internet sitesindeki açıklamaya göre, Türkiye-Suriye arasında mevcut Elbeyli-Çobanbey enterkonneksiyon hattını kullanmak suretiyle Suriye'ye elektrik enerjisi ihracatında bulunmak için şirketlerin ilgili mevzuat hükümlerinin gerektirdiği usulle 11 Ekim'e kadar Kuruma başvuruda bulunabileceği belirtilmişti.

Bu kapsamda tedarik lisansı sahibi Ak Energy Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Limited Şirketi, izole bölge besleme yöntemi ile Suriye'ye elektrik enerjisi ihracatı yapmak amacıyla 2 yıl boyunca Elbeyli Trafo Merkezinden azami 60 megavat kapasitenin tahsisi için EPDK'ye lisans tadili için başvurmuştu.