Akçansa’nın 2023 yılı satış geliri belli oldu

Yayınlama: 27.02.2024 11:14:00 Güncelleme: 27.02.2024 11:13:50

Akçansa 2023 yılı için enflasyon muhasebesine göre yeniden düzenlenmiş finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin söz konusu dönemde satışları 18,7 milyar TL’ye ulaştı

Akçansa’nın 2023 yılı satış geliri belli oldu

Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa, 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Enflasyon muhasebesine göre yeniden düzenlenen finansal sonuçlara göre 2023 yılında şirketin satışları 18,7 milyar TL olarak gerçekleşirken, net kâr 2,4 milyar TL oldu. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERFORMANSIMIZI İSTİKRARLI ŞEKİLDE YÜKSELTİYORUZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz şunları kaydetti; “Türkiye’nin en yüksek paydaş değerine sahip sürdürülebilir yapı malzemeleri şirketi olma vizyonuyla, sosyal, çevresel ve ekonomik alanlarda tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri oluşturma hedefiyle çalışıyoruz. 2011 yılından bu yana gönüllü olarak katıldığımız ve çevresel performansımızı tüm paydaşlarımızla şeffaf olarak paylaştığımız Karbon Saydamlık Projesi (CDP -Carbon Disclosure Project) 2023 İklim Değişikliği Programı’nda skorumuzu B seviyesinden A- (liderlik) seviyesine yükseltirken, sektörümüzde ilgili programda liderlik notunu alan tek Türk çimento firması olmanın mutluluğunu yaşadık. Bununla birlikte CDP Su Güvenliği programında skorumuzu B seviyesinde korumaya devam ettik. İnovasyon ve kurum içi girişimcilik kültürünü güçlendirmek için fikir geliştirip çözüm üretmeye teşvik eden İnovasyol Programı’mızın ikinci dönemine ‘Gelecek bu yolda şekilleniyor’ mottosuyla başladık. Gönüllü Yolculuğum sosyal sorumluluk projemiz çatısı altında çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlarını desteklediğimiz STEM Atölyeleri ve STEM Sohbetleri çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışanlarımızdan tüm paydaşlarımıza uzanan geniş bir yelpazede ‘önce insan’ anlayışı ile çalışmaya devam ediyoruz”.