Alman Borsası, İsviçreli kripto para şirketini satın aldı

Yayınlama: 30.06.2021 11:51:00 Güncelleme: 30.06.2021 12:00:48

Bu satın almaya dikkat! Dünyanın en eski geleneksel borsalarından biri Deutsche Borse, dijital paranın geleceğini temsil eden Crypto Finance'ın üçte ikisine 108 milyon dolar ödedi

Alman Borsası, İsviçreli kripto para şirketini satın aldı
Almanya'nın ana borsası olan Deutsche Borse'un operatörleri, İsviçreli kripto para hizmet sağlayıcısı Crypto Finance'in çoğunluk hissesi için 100 milyon İsviçre Frangı'ndan (108 milyon $) fazla ödeme yaptı.

Bu hamle, dijital finansal varlıkların ticaretinde beklenen bir büyüme için kendilerini hazırlayan geleneksel finansal kurumlarının artan bir eğilimini yansıtıyor.

2017 yılında kurulan Zürih merkezli Crypto Finance, çeşitli kripto para birimlerinin depolanması ve ticareti konusunda uzmanlaşmış bir platform. Şirket, profesyonel tüccarlar ve bitcoin beğenilerinin alınıp satılabileceği kripto borsaları arasında bir aracı görevi görüyor.

Örneğin, İspanyol bankası BBVA, İsviçre özel bankacılık birimindeki müşterileri için yakın zamanda duyurulan kripto para birimi hizmetlerini yürütmek için Crypto Finance'ı kullanmayı planlıyor.

Almanya'nın en büyük borsasının sahibi olan Deutsche Börse, son aylarda kripto para birimlerini ve diğer dijital varlık biçimlerini kabul eden birçok köklü küresel ticaret platformlarından biri.

İsviçre borsası da, İsviçre Dijital Borsası (SDX) platformunun yakında piyasaya sürülmesiyle bu alana girmeye hazırlanıyor .

Dijital varlıkların finans sektörünü dönüştüreceğini söyleyen Deutsche Börse yönetim kurulu üyesi Thomas Book yaptığı açıklamada , bu yeni varlık sınıfında aktif olmak isteyen ve güvenilir bir ortak arayan yerleşik finans kuruluşlarından artan bir talep olduğunu belirtiyor.

Dijital varlıklar, kripto para birimlerine ek olarak şirket hisselerinin, tahvillerin ve diğer yatırımların yeni dijital versiyonlarını da içerebiliyor. Ayrıca kolayca izlenebilir anlık işlemlere izin veren dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) sistemlerinde çalışacak şekilde tasarlanmış durumda.

Deutsche Börse, Crypto Finance'in üçte ikilik hissesini almak için bu yıl düzenleyici onayı bekliyor. 

Crypto Finance grubunun ayrıca Asya'da genişleme hedefleri bulunuyor. Ayrıca İsviçre Mali Düzenleme kurumundan varlık yönetimi ve menkul kıymetler borsası lisansları kazandı. Grup , geçen yıl risk sermayelerinden 14 milyon İsviçre Frangı yatırım topladı .

Şirkette satın alma sonrası da görevine devam edecek olan Crypto Finance CEO'su ve kurucusu Jan Brzezek, “Başlangıçtan beri hedefimiz eski ve yeni dünyaları birbirine bağlamaktı” dedi.