Almanya, Binance'ın hisse tokenlarını incelemeye aldı!

Yayınlama: 29.04.2021 12:03:00 Güncelleme: 29.04.2021 12:09:44

Alman regülasyon kurumu Bincance'ın Tesla, MicroStrategy ve Coinbase hisselerine bağlı token çıkarmasını mercek altına aldı. Gerekçe ise ihraç öncesinde izahname yayınlanmaması

Almanya, Binance'ın hisse tokenlarını incelemeye aldı!
Global bazda kripto paralar ve tokenlara yönelik hamleler artarken bu piyasalar sermaye piyasası düzenleme kurumlarının da dikkatini çekmeye başladı. Son gelen haber global bir inceleme dalgasının da habercisi olabilir. Aslında en son söylenecek olanı en başta söylemek gerekirse, bir hisse varlığına bağlı çıkarılan tokenlar "paralel piyasa yapılanması incelemesi" olarak kabul edilebilecek bir gerekçeyle Almanya'da mercek altına alındı.

Alman regülatör Binance'ın hisse tokenlarını incelemeye aldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'ın ABD hisse senetlerini takip eden token işlemleri Alman regülatör kuruluş Bafin tarafından incelemeye alındı.

BaFin tarafından yapılan açıklamada Binance'ın Tesla, MicroStrategy  ve Coinbase Global hisselerine bağlı tokenlar çıkarmasının menkul  kıymetler piyasası kurallarına aykırı olabileceği belirtildi.

Kuruluşun internet sitesinden yapılan açıklamada anılan varlıkların  ihracı öncesinde sirküler yayınlanmadığının altı çizildi. Anılan  tokenlar dünya genelinde yatırımcılara bağlı olduğu hisselerin değer kazanmasından ve temettü ödemelerinden kazanç sağlama  imkanı sunuyor.

Binance, gelişmenin ardından regülatör kuruluşlarla işbirliği  yapılacağının altını çizdi.