AloTech, unicorn olmayı hedefliyor

Yayınlama: 06.06.2022 13:02:00 Güncelleme: 06.06.2022 17:00:02

AloTech'in CEO'su Cenk Soy: Önümüzdeki dönem için en önemli hedeflerimizden biri Türkiye'den çıkan bir teknoloji unicorn'u olmak

AloTech, unicorn olmayı hedefliyor

Hizmet verdiği 600'ün üzerinde müşterisiyle Türkiye'nin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi platformlarından olan  AloTech, 10'uncu yılında yurt içinden sonra yurt dışında da hedef büyüttü. Geçen yıl kurduğu Call Center Studio markasıyla yurt dışına açılarak, ABD'den Filipinler'e kadar 34 ülkede hizmet vermeye başlayan AloTech'in CEO'su Cenk Soyak, "Bir yıl gibi kısa bir sürede toplam gelirimizin yaklaşık yüzde 20'sini yurt dışından elde etmeye başladık. Hedefimiz iki yıl içinde bu oranı yüzde 50'nin üzerine taşımak. Küresel oyuncuların hakim olduğu bir pazarda kendi yazılımımız ile rekabet ederek katma değerli teknoloji ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönem için en önemli hedeflerimizden biri de Türkiye'den çıkan bir teknoloji unicorn'u olmak" dedi.

AloTech CSO'su Korhan Erçin de "Çağrı merkezi yazılımında sunduğumuz yenilikçi çözümler ile her yıl ortalama 120 yeni müşteriye hizmet veriyoruz. Şu anda 600'ün üzerinde müşterimiz var ve bu müşterilerimizin 100'e yakını chat çözümlerimizi de kullanıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyüke-ticaret siteleri arasında ilk beşte yer alan firmaların üçü, ilk 50'de yer alan firmaların ise 21'i AloTech müşterisi. Sunduğumuz yenilikçi çözümler neticesinde son üç yıldır yüzde 100 olmak üzere istikrarlı bir büyüme grafiği yakaladık. Önümüzdeki dönemde de bu oranı korumayı hedefliyoruz" diye konuştu. Erçin, 10 yıl önce 5 kişilik bir ekiple yola çıkan AloTech'in şu anda 134 kişiyi istihdam ettiğini ifade etti.

"CİROMUZUN YÜZDE 8'İNİ AR-GE'YE AYIRIYORUZ"

Yurt için ve yurt dışında hızlı büyümelerindeki en önemli etkenin Ar-Ge ve inovasyon yatırımları olduğunu ifade eden AloTech CTO'su İdris Avcı ise "AloTech olarak hem Ar-Ge merkezi hem de Yapay Zeka Laboratuvarları kurduk. Bu iki merkezimiz de yüksek trafik ile çalışan altyapımızın modernleştirilip, geliştirilmesini hedefleyen projeler yürütüyoruz. Bunun yanı sıra yapay zeka destekli çağrı ve müşteri temsilcisi tahmin sistemleri, görüntülü görüşme üzerine çalışıyoruz. Ayrıca çağrı ve chat trafiğimiz ile ilgili duygu durumu ve talep analizine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken Ar-Ge yatırımlarına ayırdığımız bütçeyi de her geçen yıl artırıyoruz. 2022 itibarıyla bu oranı yüzde 8'e yükselttil" dedi.