Alt coinlerde Bitcoin bağlılığının koptuğu gün

Yayınlama: 10.12.2021 15:58:00 Güncelleme: 10.12.2021 15:58:26

Bir süredir keskin düşüş ve yükselişlerini BTC paritesine bağlı gerçekleştiren alt coinlerde teknik görüntü, Bitcoin'den bağımsız çubukların ortaya çıkmaya başladığını gösteriyor

Alt coinlerde Bitcoin bağlılığının koptuğu gün
Seansları izleyen alt coin yatırımcılarının bolca ters köşeye düştüğü saatler yaşanıyor. Sebebi ise bir süredir düşecekse Bitcoin düştüğünde veya yükseldiğinde daha agresif aynı yönde hareketler sergileyen alt coinlerin bugün daha bağımsız hatta Bitcoin'e ters hareketler sergilemeye başlamış olması. Her alt coinin ana döngüsü içerisinde teknik görüntüsünün artık bozulmaya başlaması nedeniyle bu sıralar alt coin yatırımcıları alt coin balinalarının Bitcoin'den bağımsız 5-15 dakikalık çubuklar çektiğine şahit oluyor.
Örneğin dün Bitcoin'de düşüş varsa alt coinde de düşüş yönünde, yükseliyorsa alt coinde de yükseliş yönünde hareketler gören yatırımcıların bugün ise Bitcoin düşerken alt coinlerin yükselebildiği saatler yaşadığı dikkat çekiyor. Bu da alt coinlerde teknik döngünün yeniden rayına oturtulması çabası olarak nitelendiriliyor. Bu noktada analistler, Bitcoin'de çok sert aşağı veya yukarı hareket olmadıkça alt coinin teknik göstergelerinin dikkate alınmasını öneriyor. Elbette Bitcoin'de aşağı ve yukarı sert dönüşler varsa alt coinlerin de buna ayak uyduracağını hatta daha sert hareketlerle karşılık verebileceğine de dikkat ederek.