Altay Fan Token ne zaman çıkacak? Fiyat ve detaylar belli oldu

Yayınlama: 09.09.2021 11:38:00 Güncelleme: 09.09.2021 11:54:07

Altay Fan Token'ın lansmanı Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantı ile duyuruldu. Altay Fan Token kaç adet çıkacak? Fiyatı ne olacak? Dağıtım nasıl yapılacak

Altay Fan Token ne zaman çıkacak? Fiyat ve detaylar belli oldu
Altay Spor Kulübü, ICRYPEX ile Altay Fan Token çıkarmak için düğmeye bastı. Altay Fan Token halka arzı için düzenlenen basın toplantısı Çırağan Sarayı'nda Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, ICRYPEX CEO'su Gökalp İçer, Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ICRYPEX Genel Müdürü Ezgi Almaç İçer'in katılımıyla gerçekleşti.

Basın toplantısında verilen bilgilere göre çıkarılacak olan Altay Fan Token sayısı toplam 191 milyon 400 bin adet olacak. Bu rakam aslında Altay kulübünün kuruluş tarihi olan 1914'e vurgu.
Altay Fan Token'ın ilk ön satışı 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Takip eden cuma günü yani 17 Eylül'de ise Altay fant okenlar ICRYPEX üzerinden listelenmeye ve işlem görmeye başlayacak.
Ön satışta satışa sunulacak Altay fan token sayısı 23.7 milyon adet olacak. 1y Eylül'den itibaren ise 44 milyon adet token 1 TL fiyattan halka arz edilecek.
Altay ile ICRYPEX arasındaki anlaşma 25 yılı kapsıyor ve toplamda 17-22 milyon dolar (1 TL'lik fiyat üzerinden) bir değerlemeye denk düşüyor. Bu rakam işlem görmeye başlayacak Altay Fan Token'ların fiyat performansına göre değişecek.
Toplam tokenların yüzde 12'si pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için kullanılacak.

ICRYPEX CEO'su Gökalp İçer, "Altay Fan Token’ın içerisine kod parçacıklarıyla istediğimizi utility’leri ekleyebiliyoruz. Altay Fan Token birlikteliğimizdeki teknoloji geliştirmemizde farklı NFT’leri de eklemleyebileceğiz" dedi.
ERC-20 platformu üzerinden çıkacak olan Altay fan tokenla ilgili Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Çok heyecanlıyız. Tarihine yakışır en büyük anlaşmalarından birini imzaladığımızı düşünüyorum. Ekonomik büyük hedeflerimiz vardı. Kalıcı gelir kalemleri yarattmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle kulüpler büyük yaralar aldı. 25 yıllık kalıcı bir gelir modeli. Rakamın katlayarak artacağına inanıyoruz. En önemli gelir kaynakları içerisinde somut akılcı gelir kaynakları yaratmak. 5 yılda bunları doğru planlamayla iyi noktaya getirdik. Şu anda altyapı, üstyapı, tesis, yeni stadyumuyla tarihine yakışır bir kulüp yönetmeye çalışıyoruz" dedi.