Amazon, Fakespot’u kaldırttı

Yayınlama: 18.07.2021 10:17:00 Güncelleme: 18.07.2021 10:19:59

Amazon, yüzde 80 hatalı karar verdiği gerekçesiyle Fakespot’u App Store’dan kaldırttı

Amazon, Fakespot’u kaldırttı

Amazon, cuma günü Apple'a Fakespot adında bir uygulamadan yana şikayette bulunduğunu açıklamıştı. Sahte incelemeleri ve güvenilmez satıcıları tespit ettiğini iddia eden uygulamanın yanlış değerlendirmede bulunduğu öne sürmüştü.

Son dönemde başı sahte yorumlarla büyük belada olan Amazon, Fakespot'un "kullanıcılara satıcıları ve ürünleri hakkında hatalı bilgiler sunduğunu" belirterek, uygulamanın satıcıların işlerine zarar verdiğini ve olası güvenlik açıkları oluşturduğunu söyledi.

E-ticaret devi, Fakespot'un yorumları değerlendirmedeki başarısını test ettiklerini ve uygulamanın %80 oranında hatalı karar verdiğini belirlediklerini söyledi. Amazon'dan yapılan açıklamada ayrıca uygulamanın son versiyonunun güvenlik açığı oluşturabilecek ve verilerin çalınmasına neden olabilecek yapıda olduğunu belirtti.

Amazon'un uygulamaya karşı olan mücadelesi ise haziran ayında başlamıştı. Apple ile iletişime geçen e-ticaret firması, teknoloji devini olası güvenlik açıklarına ve App Store kurallarının ihlali konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Fakespot kurucusu olan Saoud Khalifah, uygulamanın Apple mağazasından kaldırıldığını doğrularken Apple'ın kendilerine sorunu çözmek için bir şans bile vermediğini ifade etti. Uygulama iOS'ta bugüne kadar 150 binden fazla defa indirilmişti.