Amazon'dan Hindistan kararı!

Yayınlama: 28.11.2022 11:28:00 Güncelleme: 28.11.2022 13:19:54

Amazon, Hindistan'da operasyonlarının bazı kısımlarını kapatacağını açıkladı

Amazon'dan Hindistan kararı!

Amazon.com Inc., Hindistan operasyonlarının bazı kısımlarını kapayacak.

Şirketin bu hamlesi 1,4 milyar tüketiciye sahip büyüyen pazara rağmen, Amazon CEO’su Andy Jassy'nin maliyet azaltma mücadelesinin geldiği seviyeyi gözler önüne serdi.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre, binlerce işgücünden sadece birkaç yüzü işten çıkarılacak.

Amazon Hindistan’da yerli şirketler grubu Reliance Industries Ltd. ve Tata Group'un yanı sıra Walmart’ın sahibi olduğu Flipkart ile rekabet ediyor.

Jassy, ​​Amazon'un işinin çeşitli alanlarındaki büyümenin yavaşlaması nedeniyle dünya genelinde giderleri ve istihdamı azaltıyor.

Amazon, Hindistan'da son 10 yılda market teslimatından ödemelere kadar her şeye milyarlarca dolar harcadı; fakat burada ABD gibi pazarlarda sahip olduğu türden bir hakimiyeti elde edemedi.

Kaynaklar, beta testindeki birkaç projenin de muhtemelen rafa kaldırılacağını söyledi.

Öte yandan Amazon, Hindistan'da tıp ve mühendislik okullarına girmek için yarışan öğrencilere online olarak sınava hazırlık kaynakları sunan Amazon Academy öğrenme platformunun önümüzdeki aylarda kapanacağını duyurdu.

Ülkedeki iş kayıplarının muhtemelen Amazon'un Hindistan'daki 10 binin üzerindeki e-ticaret işgücünün yalnızca bir kısmının olacağı düşünülüyor. Öte yandan ülkede Amazon’un dünya çapındaki operasyonları için 100 binden fazla kişi tam zamanlı olarak istihdam ediyor.