Amazon'un Çiçeksepeti'ndeki ortaklığı sona erdi

Yayınlama: 28.04.2021 11:02:00 Güncelleme: 28.04.2021 13:01:32

Türk e-pazaryeri Çiçeksepeti, Amazon ve Hummingbird'ün elindeki azınlık hisseleri geri aldı

Amazon'un Çiçeksepeti'ndeki ortaklığı sona erdi
2011 yılında Çiçeksepeti'ne yatırım yapan e-ticaret devi Amazon ve Hummingbird'ün bu hisselerini Çiçeksepeti'ne geri sattı. Böylece Çiçeksepeti'nde yabancı yatırım kalmadı.
2006  yılında kurulan ve bugün yüzlerce çalışan, 20 binden fazla tedarikçi  ağından oluşan büyük bir ekiple operasyonlarını sürdüren ÇiçekSepeti'nin kurucusu ve CEO'su Emre Aydın süreç ile ilgili olarak "İlk gününde, çiçekleri kendi araçlarımızla müşterilerimize  ulaştırmaya çalışan bir e-ticaret sitesi iken, önce binlerce çiçekçi  ve pastane ile birlikte milyonlarca çiçek ve Bonnyfood'u  müşterilerimize ulaştırdığımız bir tedarik ağına, ardından yurt dışında operasyonları olan "Lolaflora" markasına sahip olduk. Son  olarak da marketplace modelinde satışlara aracılık etmeye başlayarak iş ortaklarımızla birlikte milyonlarca ürün satışı yapıp  pazar lideri olma yolunda ilerlediğimiz yeni bir başarı hikayesinin ilk adımlarını  attık. Şimdi ise e-ticaret girişimlerinin hisselerinin tamamını  yabancı yatırımcılara satıp çıkış yaptığı bir ekosistemde aldığımız bu  kararın çok değerli olduğunu ve bir Türk markasının Türkiye'de ve  dünyada ne kadar büyüyebileceğini ülkemizdeki diğer girişimlere  gösterdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ÇiçekSepeti'nin çalışanları ve iş ortakları ile paylaştığı bu haberle  birlikte ÇiçekSepeti artık arkasında güçlü yatırımcılar olmadan,  tamamen Türkiye'de yerleşik bir ekip olarak Amerikalı Amazon, Çinli Alibaba'nın yüzde 86,50 hissesine sahip olduğu Trendyol ve Koreli N11'e  karşı anlamlı bir rekabet içerisinde yerini aldığını, marketplace  kategorisinde de liderliğe oynayan büyük bir e-ticaret markası olarak  başarılarını ve globaldeki büyümesini katlayarak yoluna devam  edeceğini duyurdu.