Anonymous, Elon Musk'a karşı Anon Inu'yu çıkardı iddiası

Yayınlama: 16.07.2021 14:47:00 Güncelleme: 16.07.2021 15:11:13

Elon Musk'tan hesap soracağını açıklayan Anoymous'un yatırımcıları Elon Musk'tan korumak için Anon Inu adında bir token çıkardığı iddiaları var. Peki gerçekten doğru mu?

Anonymous, Elon Musk'a karşı Anon Inu'yu çıkardı iddiası
Uluslararası hacker grubu Anonymous'un, Elon Musk'ın Bitcoin hakkında yaptığı twitter manipülasyonlarıyla birçok yatırımcının hayatını kararttığını öne sürerek Musk'ı tehdit etmesinin üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Hatta Anonymous, daha sonrasında Elon Musk'ı başrole aldığı, ABD'li milyarderlerin nasıl vergi kaçırdığına yönelik yayınladığı belgeler bu savaşın ilk adımı olarak kabul edilmişti. Şimdi ise ortada bambaşka bir Anonymous-Elon Musk savaş alanı oluştuğu iddiası var. Kripto savaş!

Anonymous tarafından çıkarıldığı öne sürülen, internet sitesinde de maskot seçiminde arkasında Anonymous olduğu izlenimi verilmeye çalışılan bir token hayata geçti. Anon Inu adı verilen token için, V for Vendetta maskesi takmış bir Japon Inu ırkı bir köpeğin maskot seçildiği dikkat çekerken, yine V for Vendetta ile de özdeşleşen Guy Fawkes maskesi giymiş bir kişinin, token'ın çıkarılış amacının "Elon Musk ve onun ortaya koyduğu meme savaşınave Çin'e karşı mücadele etmek" olduğunu söylediği bir video kaydı twitter üzerinden yayımlandı.


Anon Inu maskotu

Yani kullanılan semboller, Elon Musk'a karşı eylem gibi birçok sembol Anon Inu adlı token'ın Anonymous tarafından çıkarıldığı izlenimi veriyordu.
Binance Chain blokzinciri üzerinden çıkarılacak token'ın toplam yüzde 20'sinin yakılacağı belirtilirken gelirin bir kısmının ise "öldürmeyen barınaklardaki tüylü dostlara" yardım yapmak için kullanılacağı da ifade ediliyor. 

Ayrıca Anon Inu'nun web sitesinde de Elon Musk'ı ima ettiği çok belli olan bir Yıldız Savaşları açılış sayfası dikkat çekiyor. "Uzun zaman önce çok uzak bir kripto galakside... Yeni bir umut Anon Inu doğdu" ifadelerinin yer aldığı açılış sayfasında, Elon Musk'a ya Palpatine, karanlık tarafa geçmiş Sith Lord'u göndermesi yapılıyor. Ya da Yıldız Savaşları fanatiği olan bizlerin de kolayca tahmin edebileceği için Darth Elon iması...

Bu token'ın arkasında gerçekten Anonymous'un olup olmadığı aslında net değil. Semboller onları işaret etse de Anonymous'un popülaritesini ve Elon Musk düşmanı birçok Bitcoin yatırımcısının sempatisini kullanmak isteyen bir grubun böyle bir girişime geçmiş olabileceği konusunda uyarılar bir hayli fazla. Anonymous'un da bu soru işaretlerine çok uzun süre sessiz kalmayacağı ve çok kısa bir zaman içerisinde bu iddiaları netleştireceği tahmin ediliyor. 

Anon Inu için belirlenen sembol ise ANONINU.