Apple CEO’sundan uzaktan çalışma açıklaması

Yayınlama: 08.06.2022 15:40:00 Güncelleme: 08.06.2022 21:50:02

Apple CEO'su Cook uzaktan çalışmaya temkinli yaklaştığını belirterek, "Bir pilot uygulama yürütüyoruz ve bu iki dünyanın en iyisini bulmaya çalışıyoruz” dedi

Apple CEO’sundan uzaktan çalışma açıklaması

Geçtiğimiz haftalarda çalışanlarını ofise çağırarak uzaktan çalışmayı geride bırakmayı hedefleyen Apple CEO'su Tim Cook, bu kararıyla fazlasıyla tepki almıştı. 

Üst düzey yöneticiler dahil olmak üzere çalışanların bir kısmı bu karara istifa ile yanıt verirken Cook'un bu kararı yeni bir Covid dalgası nedeniyle uygulamaya tam anlamıyla geçemedi.

Apple CEO’su şimdi ise, uzaktan çalışmanın rolünün henüz kesinleşmediğini söyledi. New York’taki TIME 100 sempozyumunda konuşan Cook, uzaktan çalışmanın 'deneylerin anası' olduğunu belirtirken, “Bir pilot uygulama yürütüyoruz ve bu iki dünyanın en iyisini bulmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kişisel tercihinin yüz yüze görüşmeler olduğunu belirten Cook, hem yüz yüze hem de sanal etkileşimin güçlü yönlerinden yararlanan bir model bulmak istediklerini ve nihai modelin şu anda kullanılandan oldukça farklı görüneceğini söyledi.