Arda Turan'ın tweet attığı Minifootball token nedir?

Yayınlama: 23.08.2021 01:03:00 Güncelleme: 23.08.2021 01:38:17

Arda Turan, Vidal, Marcelo, Mariano Diaz, Cenk Tosun gibi futbolcuların desteklediği Minifootbal Token nedir? Playstation 5 nasıl kazanılır? Ödül sistemi nasıl? Hangi ödüller dağıtılacak?

Arda Turan'ın tweet attığı Minifootball token nedir?
Arda Turan'ın 21 Ağustos'ta paylaştığı tweet, özellikle Türk kripto para yatırımcılarının ilgisini çekti. Arda Turan, Minifootbalbsc isimli bir token projesine destek tweeti atmıştı. Minifootbal'un internet sitesinde ise projeyi destekleyen futbolcular arasında Arda Turan, Inter'den Vidal, Real Madrid'den Marcelo ve Mariano Diaz, Cenk Tosun gibi futbolcuların da adının yer aldığı görüldü. Ayrıca projenin Türkiye twitter hesabından atılan son tweette ise efsane futbolcu Ronaldinho'nun da 59 milyon instagram takipçisine 23 Ağustos 2021 pazartesi günü Minifootball token paylaşımı yapacağını duyurdu. Peki nedir bu Minifootbal Token? Ne hedefliyor? Ne vaat ediyor?

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre MiniFootball, futbol ve Dogecoin'in en büyük hayranlarını bir araya getirerek dünyanın en büyük topluluğunu yaratan yeni bir kripto olma iddiasında.

"Ekibimiz özellikle de engelleri yıkma ve küresel topluluklar yaratma yeteneği nedeniyle futbolu ve kriptoyu seviyor. Bu nedenle, her iki dünyayı birleştiren bir jeton olan MiniFootball doğdu. Topluluk ödül sistemimiz aracılığıyla deneyimli hayranlara ve yeni hayranlara benzersiz ve ömür boyu bir kez fırsatlar sunarak kripto alanındaki en büyük topluluklardan birini kurmayı umuyoruz" yazıyor sitede.

MINIFOOTBAL TOKEN EKONOMİSİ
White Paper'ında ilginç de bir ödül sistemi tarif ediliyor. Buna göre websitesinde katılımcıların oynayabileceği futbol oyunları olacak.
Bu oyunlar ister bilgisayara karşı oynanabilecek isterse topluluğun diğer üyelerine karşı. Ve her hafta nakit ödüller kazanılabilecek.
Haftada iki kez telegram grubunda canlı çekilişlerle nakit ödül kazananlar belirlenecek.
Ayrıca her hafta birikecek fonla ödülün boyutu da büyüyecek. Kazanan elinde Minifootbal tokenları tuttuğu müddetçe 20 bin dolar ve daha fazlası nakit kazanabilecek. Her hafta yine çekilişle elinde Minifootball token tutanlar arasından rastgele bir kişiye içinde FIFA 2021 oyunu yüklü bir Playstation 5 hediye edilecek.

Her ay ise Discord Server üzerinden bir FIFA 21 turnuvası düzenlenecek ve bunu kazananın ödülü ise 5 bin dolar olacak.

Haftalık çekilişlerdeki ödüller arasında şanslı kişilerin seçeceği bir maçın bileti de olacak.

Ayrıca Minifootbal üzerinden yapılan her işlemin yüzde 1'i yine elinde Minifootbal token tutanlara geri dönecek.
Her işlemin yüzde 4'ü Pancake swap likiditesine gidecek. 
Her işlemin yüzde 8'i ise Ödül Fonu Cüzdanı'na gidecek. İşte bu fonda biriken ödül fonu haftalık ve aylık çekilişler ve yarışmalarda kazananların ödüllerini belirleyecek. İşlem miktarı arttıkça da cüzdandaki miktar da büyüyeceği için ödüllerin boyutları da her hafta veya ayda artacak.

MINIFOOTBAL KAÇINCI AŞAMADA? YOL HARİTASI
İlk iki aşama hemen hemen tamamlanmış durumda. Şu an üşüncü aşamada. Ki bu da;
Büyük Pazarlama Kampanyası
Meme yarışması
CEX'te listelenme
Büyük oyunlarda futbol reklamları
Çekirdek ekibin genişletilmesi
1. Oyun Yayınından önce pazarlama
1. Oyunun çıkışı
Oyun Pazarlama.

Dördüncü aşama ise şunlardan oluşuyor:
Ortaklıklar
Büyük oyunlarda futbol reklamları
2. Oyunun çıkışı
Artan Pazarlama Faaliyetleri
Büyük manuel yakma
Web sitesinin yeniden tasarımı
Daha fazla ortaklık aşamaları.

Yani işin özü aslında bu platforma iki yeni futbol oyunu geliştirilmesi hedefleniyor. Bu iki futbol oyunu aynı zamanda token ekonomisinin de o aşamadaki enstrümanı olacak.