Arjantin kaybetti, soruşturma başlatıldı!

Yayınlama: 25.11.2022 21:46:00 Güncelleme: 26.11.2022 11:25:18

Alex Dreyfus ve Socios hakkında MASAK, Merkez Bankası ve KVKK nezdinde soruşturma başlatıldığı öğrenildi

Arjantin kaybetti, soruşturma başlatıldı!
Bundan bir kaç gün evvel Socios'un sahibi Alex Dreyfus'un Twitter'da Bitci Teknolojiyi hedef alan açıklamalarının ardından karşı hamle geldi. Alex Dreyfus'un bu açıklamaları Dünya Kupası sırasında sponsorlu olduğu Arjantin'in Suudi Arabistan'a yenilmesinden sonra yapması dikkat dağıtma amaçlı olarak yorumlanmıştı. Ancak Twitter'dan yapılan açıklama sebebiyle Bitci Teknoloji harekete geçti.
Zira, Bitci ve Socios spor ekosisteminde rakipler ve Socios'un sahibinin doğrudan ve asılsız olduğu anlaşılan bir şekilde Bitci'ye saldırması Bitci tarafında sert bir tepkiye yol açtı.

Bitci'nin, yatırımcılarının zarara uğratılması amacı taşıdığını iddia ettiği açıklamaya karşı yasal yollara başvurduğu öğrenildi. Bitci tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Socios Malta'nın Türkiye'de kurulu bir şirket olmadığı ama Türkiye'de kanunlara aykırı şekilde faaliyette bulunduğu izah edildi. Şikayet dilekçesinde Bitci, Socios'u Türkiye'de bir paravan şirket kurmak ve vitrine bu şirketi koyarak tüm operasyonunu bir off shore ülkesi olan Malta üzerinden yürütmekle suçluyor. Bitci'nin iddiasına göre Socios bu yolla, Türkiye'de kripto şirketleri için uygulanan kara para aklama, terörizmin finansmanı ile mücadele kurallarına uymaktan kaçınıyor. Şikayet dilekçesinde ilaveten Türkiye'de vergi vermeyerek, halkımızın parasını yurt dışına çıkarttığı iddia edilen Socios'un Türk kullanıcısının kişisel verilerini de hukuksuz şekilde yurt dışına aktarmakla itham ediliyor. Bitci cephesinden gelen bilgilere göre suç duyurusuna istinaden Socios ve Alexandre Dreyfus hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kişisel Verileri Koruma Kurumu nezdinde inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi. Öyle görünüyor ki Socios ve Alexandre Dreyfus'u önemli faaliyet alanlarından biri olan Türkiye'de zor günler bekliyor.