Avrupa, heyecanla Porsche'nin halka arzını bekliyor

Yayınlama: 19.09.2022 11:49:00 Güncelleme: 19.09.2022 14:20:02

Porsche'nin halka arzı beklentiler dahilinde talep görmesi durumunda Avrupa'nın son dönemdeki en büyük halka arzı olacak

Avrupa, heyecanla Porsche'nin halka arzını bekliyor

Volkswagen, ikonik otomobil üreticisi Porsche’nin halka arzından 9,4 milyar euroya varan gelir elde etmeyi hedefliyor.

Bu beklentinin gerçekleşmesi durumunda Porsche'nin halka arzı 10 yıldan fazla bir süredir Avrupa’da yapılan en büyük halka arz olacak.

Alman otomobil üreticisinin Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamaya göre, halka arz için 70 milyar ila 75 milyar euro arasında bir değerleme öngörülüyor.

Bu rakam 85 milyar euroluk bir önceki değerleme hedefinin altında gerçekleşirken Almanya’nın tarihindeki en büyük ikinci halka arzı olacak.

Avrupa piyasaları; bölgedeki enerji krizi, yükselen faiz oranları ve rekor enflasyon nedeniyle yılın büyük bölümünde halka arzlar açısından elverişli olmayan bir zemin oluşturuyordu.

Borsadaki düşüşün ortasında gelen halka arz planı, önemli yatırımcılarının sağlam taahhütlerinden destek alıyordu.

Katar Yatırım Otoritesi, Norveç varlık fonu, T. Rowe Price ve Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ), 3,7 milyar euroya varan imtiyazlı hisseleri almaya hazır olduğunu açıklamıştı

VW'nin CFO'su Arno Antlitz, "Artık Porsche için halka arz planlarında son aşamadayız ve temel yatırımcılarımızın taahhütlerini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Porsche'nin halka arzında talep toplama 20 Eylül'de başlayacak. Şirketin hisselerinin borsada 29 Eylül tarihinde işlem görmeye başlaması öngörülüyor.