Barclays, Binance’e ödeme yapımını durdurdu

Yayınlama: 06.07.2021 10:25:00 Güncelleme: 06.07.2021 10:27:02

Barclays, müşterilerinin banka kartı ve kredi kartı ile Binance kriptopara borsasına ödeme yapmalarını durdurdu

Barclays, Binance’e ödeme yapımını durdurdu

İngiltere'nin en büyük bankalarından Barclays, Finansal Denetim Otoritesi'nin (FCA) geçtiğimiz hafta aldığı karar çerçevesinde müşterilerinin Binance kriptopara borsasına kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapmalarını durdurdu.

Barclays, müşterine bir mesaj gönderereke Binance kriptopara borsasına kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapmayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurmalarını istedi. Mesajda, kriptopara borsasına kredi kartı veya banka kartı ile para göndermenin durdurulmasının bu müşterilerin  paralarını güvende tutacağı ifade etti. Müşterilerin, Binance'den para çekebilmelerine imkan vermeye devam ettiklerini de vurguladı.

Barclays'ın bu açıklamasına Binance, Twitter üzerinden yaptığı açıklama  ile yanıt verdi. Binance'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, "Bazı  iş ortaklarımızın Binance kullanıcılarına hizmet vermeyi tek taraflı  olarak durdurma kararı aldıklarını öğrenmekten hayal kırıklığına uğradık.
İş ortaklarımızı herhangi bir endişesi varsa konuya görüşmek için bir araya gelmeyi memnuniyetle karşılarız" denildi.

Binance yaptığı açıklamada, tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörü ilerleten politikaları şekillendirmek için düzenleyici kurullar ile işbirliği içinde çalışmaya kararlı olduklarını da vurguladı.