Beijing'de dijital yuan dönemi başladı

Yayınlama: 02.07.2021 13:48:00 Güncelleme: 02.07.2021 13:50:00

Beijing’de yolcular metro ücretlerini dijital yuan ile ödeyebilecek

Beijing'de dijital yuan dönemi başladı

Beijing Belediyesi Ulaştırma Komisyonu'nun açıklamasına göre, Beijing'deki metro yolcuları ücretlerini dijital yuan ile  ödeyebilecek. Dijital yuanla seçeneği artık Beijing'in 24 demiryolu  transit hattı ve dört banliyö demiryolunda geçerli. Deneme hizmetini  kullanmak isteyenlerin Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'na dijital RMB  ticari kullanımı olarak kayıt yaptırması ve müteakip adımları izlemesi  gerekiyor.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Beijing'in demiryolu  transit hatları, yolcular için dijital seyahat deneyimini geliştirmek  adına daha fazla senaryoda dijital RMB'nin daha geniş uygulamasını  keşfetmeyi planlıyor.

Öte yandan kısa bir süre önce Çin'de bir ilk yaşandı ve bir işletme  çalışanların maaşlarını dijital parayla ödedi. Söz konusu uygulama,  ülkenin kuzeyindeki Hebei eyaletinde yer alan Xiong'an Yeni Kalkınma Bölgesi'nde hayata geçirildi. Dijital maaş, Xiong'an bölgesinde  yürütülen ağaçlandırma projesine katılan işçilere verildi. Yerel  makamlardan yapılan açıklamaya göre, söz konusu dijital maaş, dijital  yuan şeklinde dağıtıldı ve ilave işlem ücreti ödenmedi, ayrıca dağıtım  süreci daha güvenli şekilde yürütüldü.