Beş yılda alınacak yol bir yılda alındı

Yayınlama: 20.05.2021 17:35:00 Güncelleme: 20.05.2021 17:42:38

Dijital bankacılıkta, pandemi yaşanmasaydı beş yılda alınabilecek mesafe bir yılda alındı

Beş yılda alınacak yol bir yılda alındı
Pandemi nedeniyle banka şubelerinin uzun süre kapalı kalmasıyla tüm dünyada müşterilerin online ve dijital kanalları daha fazla tercih etmeleri, bankacılıktaki dönüşümü de hızlandırdı. UniCredit Orta ve Doğu Avrupa Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı Pierre-Yves Guegan, harcama ve tasarruflara ilişkin işlemlerin büyük ölçüde dijital ortama taşınmasıyla birlikte, pandemi yaşanmasaydı beş yılda alınabilecek mesafenin bir yılda alındığını söyledi. 
Guegan, “2020 öncesinde bankacılık hizmetlerinin dijitalleşme hızı her ülkede aynı değildi. Pandemi, hali hazırda uygulanmakta olan ürün ve hizmetlerimizin dijitalleşmesini büyük ölçüde hızlandırdı. Müşterilerin dijital çözümleri hızla ve giderek daha fazla benimsemeleri burada önemli rol oynadı” dedi.
Mastercard’ın Bankacılığın Evrimi 2020 araştırmasına göre, Doğu Avrupa'daki kullanıcılar, batıdakilere kıyasla dijital bankacılık platformlarına karşı daha eğilimli. Doğu Avrupa’daki kullanıcıların yarısı işlemlerini online ya da bir uygulama üzerinden gerçekleştirdiğini belirtirken, Batı Avrupa için bu oran üçte bire düşüyor. Daha önce yapılan çeşitli araştırmalar da tüm dünyada şube sayılarında görülen düşüşe rağmen mevduatların artmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.