Beşiktaş 3 puanı alınca hisseleri zirveye, Galatasaray hisseleri dibe gitti

Yayınlama: 12.04.2021 12:23:00 Güncelleme: 12.04.2021 12:42:11

Süper Lig'teki şampiyonluk yarışı Borsa İstanbul'da anında yansımasını buluyor. Galatasaray'ın berabere kaldığı haftada Beşiktaş'ın galibiyeti hisselerde sert hareketler getirdi

Beşiktaş 3 puanı alınca hisseleri zirveye, Galatasaray hisseleri dibe gitti
Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe arasındaki kıyasıya şampiyonluk yarışı bu haftanın Borsa İstanbul açılışına damgasını vurdu. Galatasaray'ın Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldığı haftada Beşiktaş'ın Erzurumspor'u 4-2 yenmesiyle hisselerde de sert hareketler yaşandı.
Beşiktaş hisseleri haftayı tavana kadar yükselerek açarken Galatasaray hisseleri ise dibe vurdu.
Galatasaray'a göre 1 puan fazlası bulunan Fenerbahçe hisseleri de düşüşte. Fakat bu düşüş Galatasaray hisseleri kadar fazla olmadı
Ligin 34. haftasında Beşiktaş 70 puanla lider, Fenerbahçe aldığı Rizespor galibiyeti sonrası 63 puanla ikinci, Galatasaray ise 62 puanla üçüncü sırada. 
He üç takımın da 32 maçlık performansı söz konusu. Galatasaray ile Beşiktaş'ın maçının da olması, Fenerbahçe'yi olası bir beraberlikte avantajlı bir duruma geçirebiliyor. Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenme planları ancak geri kalan 7 maçta toplam 6 puan kaybetmesi durumunda şampiyonluk şansı açısından bir şey ifade ediyor. Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi ve kalan maçlarda hiç puan kaybetmemesi halinde şampiyonluk açık ara garanti hale geliyor.
Fenerbahçe'nin ise Galatasaray'ın bu maçta galip gelmesi durumunda aradaki farklı matematiksel olarak kapatma olasılığı daha yüksek. Elbette bu da Beşiktaş'ın toplam 4 puan kaybetmesi halinde mümkün.
İşte bu hesaplar Borsa İstanbul'ın haftanın ilm seansına yansıdı.
Beşiktaş hisseleri ilk seans kapanışı itibariyle yüzde 9.93 yükselişle tavan yaparken, Galatasaray hisseleri yüzde 8.14 düşüşle dibe vurdu. Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 4.72 aşağıda.