BES'te üniversite eğitimi için kısmi ödeme planı

Yayınlama: 27.05.2022 12:47:00 Güncelleme: 27.05.2022 16:00:02

18 yaşından önce BES'e girmiş katılımcılara üniversite eğitimi için kısmen ödeme hakkının getirilmesi planlanıyor

BES'te üniversite eğitimi için kısmi ödeme planı
11. Sigorta Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, "Henüz, 1 yıllık süre tamamlanmış olmasına rağmen, 18 yaş altı 400 bine yakın katılımcımız sisteme dahil olmuş, bunların toplam fon büyüklüğü 1 milyar TL’ye yaklaşmıştır." dedi.

Ersoy, 14 milyon civarındaki katılımcı ve çalışanlar ile 271 milyar TL’si BES tarafında, 21 milyar TL’si ise OKS tarafında olmak üzere yaklaşık 292 milyar TL büyüklüğe ulaşıldığını ifade etti.

BES'TE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN ÖDEME HAKKI PLANI

Gelecek dönemde BES’in cazibesini artırmaya yönelik birtakım adımlar atılacağını bildiren Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda, konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda, avantajlı koşullarla birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalmaya devam edebilecekleri bir uygulama üzerinde de çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bahsedilen çalışma kapsamında, 18 yaşından önce sisteme girmiş katılımcılarımıza, üniversite eğitimi için kısmen ödeme alma hakkı getirmeyi de planlamaktayız."

Ersoy, bunların yanında “BES Hediye Sertifikası” uygulamasıyla, kişilerin yakınlarına özel günlerinde, dijital yöntemleri kullanarak kolay ve pratik bir şekilde katkı payı hediye etmelerine olanak tanıyacak çalışmalarımızda da son aşamaya geldiklerini vurguladı.

500 MİLYAR LİRALIK FON BÜYÜKLÜĞÜ ÖNGÖRÜLÜYOR

SEDDK Başkan Vekili Ersoy, tüm bu düzenlemelerin hayata geçmesi ile kısa bir süre içerisinde, BES’teki toplam katılımcı sayısının 17 milyonu aşacağını, toplam fon büyüklüğünün de 500 milyar TL’ye ulaşacağını öngördüklerini dile getirdi.