Beyin dalgasıyla kripto para madenciliği yapılır mı?

Yayınlama: 04.04.2021 13:40:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:44

Microsoft'a bakılırsa bu sorunun cevabı evet! Ve hayır, bu 1 Nisan şakası falan da değil. Güçlü bir CPU veya ASIC madencisi cihaz alacak paranız yoksa hazırlanın!..

Beyin dalgasıyla kripto para madenciliği yapılır mı?
Kripto paralar hayatımızda giderek daha fazla yer almaya başladıkça oldukça ilginç haberlerle de daha fazla karşılaşıyor olduk. Nunlardan biri resmen 1 Nisan şakası gibi. Microsoft, beyin dalgalarıyla kripto madenciliğinin patentini aldı.
Dünya Entellektüel Haklar Organizasyonu'nda yer alan bir belgeye göre, Microsoft insan vücudunda bulunan enerjiyi kripto para madenciliğinde kullanmayı sağlayacak bir çalışma yürütüyor.

İngilizce ismi "Cryptocurrency System Using Body Activity Data" (Vücut Aktivitesi Dataları Kullanılarak Kripto Para Sitemi) olan bu dökümanda, insan vücudunun enerji ürettiği ve bu enerjinin fiziksel vücut fonksiyonlarında kullanılarak tüketildiği belirtiliyor.
Microsoft'ın fikri ise bu enerjiyi tamamen kullanmak ve üretim aktivitesine çevirmek (Wachowski'lerin Matrix'ini hatırlayalım).

Paylaşılan dökümana göre, sensörlerin bir kişinin bir reklamı izlemek veya bir internet hizmetini kullanmak gibi belirli bir görevi ne zaman gerçekleştirdiğini belirleyebileceğini açıklıyor. Uygun teşvik verildiğinde, kişiyi kripto para ile ödüllendirerek madencilik süreci etkinleştirilebilir.

Döküman, "vücut sıvısı akışının", "organ aktivitesinin ve hareketinin" sensörleri tetikleyebilecek ve kripto para birimi madenciliği süreçlerini başlatabilecek vücut işlevlerinden bazıları olabileceğini söylüyor.