Biden, Powell’a tamam mı diyecek devam mı?

Yayınlama: 31.08.2021 14:37:00 Güncelleme: 31.08.2021 14:43:27

Biden'in Fed Başkanı seçimini Wall Street'in denetim, gözetimi konusunda tartışmalar belirleyecek

Biden, Powell’a tamam mı diyecek devam mı?

ABD Başkanı Joe Biden'ın görev süresi Şubat ayında dolacak Fed Başkanı Powell'i yeniden bu göreve atayıp atamayacağı, yerine gelecek isim konularından Wall Street'e ilişkin tartışmalar belirleyici olacak.

Powell, aralarında Elizabeth Warren ve Alexandria Ocasio-Cortez'in de olduğu Demokratlar tarafından büyük bankalara ilişkin düzenleme, denetimleri  gereksiz yere gevşetmekle suçlanıyor. Brainard ise Powell dönemindeki gevşetme adımlarına karşı çıkışı ile Powell'in önde gelen rakibi olarak ön plana çıkıyor.

Biden'in danışmanlarının Powell'ın görev süresinin uzatılmasını ve Brainard'ın bankaların denetim, gözetiminden sorumlu başkan yardımcısı  pozisyonuna getirilmesini tavsiye etme eğiliminde oldukları öne sürülüyor.

Powell, 2018'de Trump tarafından Fed Başkanı olarak seçilene kadar 2012-2018 arasında Fed Başkan Yardımcısı Daniel Tarullo'nun bankacılık  göszetim, denetim çabalarına paralel hareket eti. Ancak Trump tarafından seçildikten sonra global finansal kriz sonrası düzenlemeleri  gevşetme, Tarullo'nun çalışmalarının kısmen geri döndürme taraftarı olan Quarles'e destek verdi.