Bill Gates'in Bitcoin yorumu: Elon Musk kadar paranız yoksa uzak durun

Yayınlama: 01.07.2021 13:24:00 Güncelleme: 01.07.2021 13:36:31

Teknoloji dahisi Bill Gates, Bitcoin ile ilgili ne düşünüyor? Elon Musk yorumuyla Gates'in düşünceleri

Bill Gates'in Bitcoin yorumu: Elon Musk kadar paranız yoksa uzak durun
O da bir teknoloji fenomeni fakat kuşkusuz Elon Musk kadar ortalarda gördüğümüz biri değil. Fakat yine de teknoloji kökeninden büyüyen her büyük iş insanı gibi Bill Gates'in de kripto paralar hakkında ne düşündüğü, en çok merak edilenlerden biri. O da bu düşüncelerini özellikle Elon Musk örneği üzerinden açıkladı.

Bloomberg Television ile yaptığı bir röportajda Gates, "Elon'ın tonlarca parası var ve çok sofistike, bu yüzden Bitcoin'inin rastgele bir şekilde yukarı veya aşağı gideceğinden endişe etmiyor" yorumunu yaptı. Bununla birlikte, Microsoft kurucusu Musk'ın servetinin kripto para birimiyle yükselmesi veya düşmesinden endişe duymadığını açıkça belirtirken, sanal paraya büyük bir yatırım yapmayı düşünen diğerlerini ise uyarıyor.

İŞTE BILL GATES'İN BITCOIN DÜŞÜNCELERİ:
  • Ben, harcayacak fazla parası olmayan insanların bunlara kapıldığını düşünüyorum
  • Genel düşüncem, Elon'dan daha az paranız varsa, Bitcoin konusunda muhtemelen dikkatli olmanız gerekiyor

Başka bir deyişle Gates, Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerinin sağlam yatırımlar olmayabileceğine inanıyor gibi görünüyor. Kriptoya karşı temkinli birçok finans uzmanı gibi, Gates'in yorumları, insanların Bitcoin'i çok fazla potansiyele sahip olduğu için değil, yutturmaca temelinde satın almış olabileceğini öne sürüyor.

Gates, Bitcoin'in iniş çıkışlarını "rastgele" olarak tanımladığı için, sözleri aynı zamanda madalyonun fiyatının mutlaka içsel değerini izlediğine inanmayabileceğini de gösteriyor. Uyarısı, Bitcoin'in (ve diğer kripto para birimlerinin) fiyatı, bazen birkaç saat veya gün içinde geniş çapta dalgalanabileceğinden, oynaklık sorununu da ele alıyor.

Evrende Musk'tan daha çok paraya sahip çok az insan olduğu için, Gates'in tavsiyesi birçok kişinin kripto yatırımlarına çok fazla para yatırmaktan çekinmesine neden olabilir. Başka bir deyişle, Bitcoin yatırımınız düşük performans gösterirse gerçek finansal sonuçlarla karşı karşıya kalırsanız, paranızla büyük bir risk almaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Bir Bitcoin yatırımı, zamanlama doğruysa veya büyük bir değişim varsa ve daha fazla şirket kabul etmeye başladıkça, yani Bitcoin uygulanabilir bir gerçek dünya para birimi haline gelirse potansiyel olarak karşılığını verebilir. Ancak, piyasa çok düzensiz olduğundan ve sanal para birimlerinin geleceği hakkında çok fazla belirsizlik olduğundan, herhangi bir kripto yatırımıyla ilişkili büyük bir risk de var.

Bununla birlikte, Bill Gates'in tavsiyelerini veya Bitcoin hakkında herhangi bir uzman yorumunu dinlemek zorunda değilsiniz. Araştırmanızı yapar ve yatırımınızın sağlam olduğundan emin olduğunuza karar verirseniz, bir kripto yatırımı ile ilerlemeye karar verebilirsiniz. Sadece büyük riskin farkında olun ve finansal güvenliğinizi tehlikeye atacak kadar çok yatırım yapmayın.