BİM'den sanal para uygulamaları: BİMPARA ve FİLEPARA

Yayınlama: 08.06.2021 16:14:00 Güncelleme: 08.06.2021 16:38:13

BİM'den temassız ödemelerde teknoloji atağı

BİM'den sanal para uygulamaları: BİMPARA ve FİLEPARA
Türkiye'deki en büyük zincir marketlerden biri olan BİM yeni uygulamasını duyurdu. BİMPARA isimli bu uygulamayla müşteriler temassız bir şekilde ödeme yapabilecek. Aynı zamanda müşteriler birbirlerine bu uygulama aracılığıyla bakiye de gönderebilecek.

iOS ve Android platformlarında bulunan bu uygulamaya kredi kartınızı tanımladıktan sonra yaptığınız alışverişi temassız bir şekilde ödeyebileceksiniz. Kendi hesabınıza en az 50 TL ve en fazla 2 bin TL olacak şekilde bakiye yükleyebilir, başkalarına ise tek seferde en az 10 TL ve en fazla 500 TL bakiye gönderimi yapabilirsiniz.

BİMPARA mobil uygulamasına sahip olmayan kişilere de bakiye gönderimi gerçekteleştirebileceğiniz bir sistem de mevcut. Mobil uygulamayı indirmemiş kişilere gönderdiğiniz bakiye, SMS koduyla birlikte cep telefonlarına iletilecek, iletilen bu kodu kasiyerle paylaşmaları durumunda alışverişlerini yapabilecekler. Uyguluma üzerinden gönderilen bu bakiyeler 2 yıl içinde harcanmazsa SMS kodu geçerliliğini kaybedecektir.

BİM'e bağlı diğer bir zincir market olan File Market de geçtiğimiz günlerde FİLEPARA isimli uygulamasıyla karşımıza çıkmıştı. BİMPARA gibi yine aynı özellikleri taşıyan FİLEPARA uygulamasıyla da File Market mağazalarından alışveriş yapabilirsiniz.