Binance, Dogecoin sorununu çözdü

Yayınlama: 02.12.2021 12:23:00 Güncelleme: 02.12.2021 12:22:59

Ağ yükseltmesinde yaşanan aksaklık gerekçe gösterilerek bir süredir yatırımcıların çekemediği ve Elon Musk'ın Binance CEO'sunu twitterda azarlamasına neden olan Dogecoin için sorun çözüldü

Binance, Dogecoin sorununu çözdü
Yatırımcılar, bir ağ yükseltmesiyle ilgili sorunlar nedeniyle iki haftadan fazla bir süre Dogecoin'i çekemedi. Dünyanın en büyük kripto borsası, aksaklığın 'olağan olmayan ve talihsiz bir tesadüf' olduğunu ve 'bazılarının söylediği gibi (Elon Musk'ı kastediyor) şüpheli koşullar olmadığını' söyledi.

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, kripto para birimi değişimi meme tabanlı dijital para birimi dogecoin'in geri çekilmesini sınırladıktan sonra Twitter'da Binance CEO'su Changpeng Zhao'yu sert bir şekilde azarlamıştı. Musk Salı günü attığı tweette "Hey @cz_binance, doge müşterilerinize neler oluyor? Kulağa şüpheli geliyor" demişti.

Binance, dogecoin cüzdanını tamamen yeniden inşa ettiğini ve para çekme işlemlerinde bir hafta daha devam edebilecek bir gecikmeyle sonuçlandığını söyleyerek yanıt verdi. Şirketin CEO'su Changpeng "CZ" Zhao, Tesla'nın bir yazılım arızası sonucu yaklaşık 12.000 arabayı geri çağırdığını hatırlatarak bu soruya yanıt vermişti.



Binance'ın yaptığı açıklamada, 10 Kasım'da Dogecoin ağının yükseltilmesinin ağdan para çekme ile ilgili bir soruna neden olduğu ortaya çıktı. 'Çok az sayıda kullanıcı'nın sorundan etkilendiği, daha önce başarısız olan bazı Dogecoin para çekme işlemlerinin güncellemeden sonra yeniden gönderildiği ve borsanın bu kullanıcılardan varlıkları iade etmelerini istediği açıklandı.

2013 yılında şaka amaçlı oluşturulan bir memecoin olan Dogecoin, CoinGecko fiyatlandırmasına göre son 30 günde yaklaşık yüzde 30 düştü. Geçen yıl, çılgın ticaret ve daha geniş kripto para birimi kabulü ile teşvik edilen yaklaşık yüzde 6.000 kazandı.