Binance, Kripto Para Kullanıcıları İçin 10 Temel Hak'kı yayınladı

Yayınlama: 16.11.2021 18:06:00 Güncelleme: 16.11.2021 18:14:22

Binance CEO'su CZ, "Bu ‘10 Temel Hak’ ile birlikte, düzenleme eksikliğinden dolayı sesi duyulmayan insanlara bir ses vermeyi umuyoruz” dedi

Binance, Kripto Para Kullanıcıları İçin 10 Temel Hak'kı yayınladı

Dünyanın lider blockchain ekosistemi Binance, kripto piyasaları için düzenleme tartışmaları ve global çerçevelerin geliştirilmesi konusunda bir kılavuz görevi görebilecek olan ‘Kripto Kullanıcıları için 10 Temel Hak’kı yayınladı. Binance tarafından global olarak bir seri halinde yayınlanan müşteri hakları, “büyüme ve yenilikçiliği kısıtlamadan kullanıcıları koruma”nın yanı sıra yeni teknolojiler, likidite ve güvenli platformlar için güvenilir erişim sağlamayı amaçlıyor.

Dünyanın en büyük blockchain ekosistemi Binance, hem kullanıcıları korumak hem de endüstrinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine olanak sağlamak adına küresel düzenleyici çerçeveler geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Binance, yeni çıkan teknolojiler, likidite ve emniyetli platformlara güvenli erişim sağlamak adına yeni küresel düzenleyici çerçeveler için yetkili mecralara çağrıda bulundu.

Binance CEO’su “CZ” (Changpeng Zhao), “Binance olarak odağımız, güvenlikten başlayarak daha büyük bir topluluğun parçası olma deneyimine kadar her daim gündelik kullanıcılarımız oldu. Kriptonun merkezinde bu vardır ve bir endüstri olarak bu vizyonu kaybetmememiz çok önemli. Bu ‘10 Temel Hak’ ile birlikte, düzenleme eksikliğinden dolayı sesi duyulmayan insanlara bir ses vermeyi umuyoruz” dedi.

Yakın zamanda gerçekleşen piyasa yükselişi, akın eden yeni yatırımcılar ve kripto endüstrisinin olgunlaşmasının ortasında Binance, düzenleyiciler ve politika yapıcılar ile iş birliği içerisinde çalışarak bir yandan kullanıcıların korunması, diğer yandan da yenilikçiliğin sorumlu bir biçimde devam etmesini sağlayarak endüstri için sağlıklı bir rota çizecek küresel düzenleyici çerçeveler geliştirilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Binance, bugün vurgulanan Kripto Kullanıcıları için 10 Temel Hak’kın diğer borsalar, blockchain yenilikçileri, politika yapıcılar ve dünya liderleri de dahil olmak üzere endüstrinin genelinde daha üretken tartışmalar başlatmak için bir kılavuz olacağını ifade etti. 

Binance CEO’su “CZ” daha fazla düzenlemenin engellenemez olduğunu vurguluyor ve “akıllı düzenlemeler”in faydalı olacağının altını şöyle çiziyor: “Tıpkı bir otomobildeki emniyet kemerleri gibi, daha iyi düzenlenen bir kripto piyasası gündelik kullanıcılar için daha fazla koruma getirecek. Düzenleme ve yenilikçilik birbirini dışlayan şeyler değillerdir. Bir endüstri olarak, düzenleyiciler ve dünya liderleri ile iş birliği içerisinde çalışarak, en önemli şey olan kullanıcı güvenliğini ve yenilikçiliğin teşvik edilmesini sağlayan etkili düzenleyici politikaların saptanması için mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz.”

Kripto Para Kötüdür
Konu Kripto Olunca, Başlıklar Sizi Kandırmasın. 
Bitcoin, Dogecoin’in ötesinde, finansal fırsatların sadece bir avuç insana değil herkese açık olduğu bir dünya var. Kripto hepimize ait. Ancak eğer bu çığır açan yeniliği gündelik hayatlarımızın bir parçası haline getirmek istiyorsak yapacak çok fazla iş var. Tıpkı bir arabanın emniyet kemeri gibi, kripto piyasasında daha fazla düzleme gündelik kullanıcılar için daha fazla koruma sağlayacaktır. Bir milyar kullanıcıyı daha ağırlamak adına Binance, kullanıcıları korurken diğer yandan büyüme ve yenilikçiliği kısıtlamayan bir küresel çerçeve için düzenleyiciler ve politika yapıcılarla birlikte çalışıyor. Hep birlikte, bu temel hakları uygulayarak kriptonun kapılarını herkese açabiliriz. 

Kripto Kullanıcıları İçin 10 Temel Hak
1- Her insan, kripto gibi kendilerine daha fazla ekonomik bağımsızlık sunan finansal araçlara erişim sahibi olmalıdır. 
2- Endüstri katılımcıları, kripto varlıkları için yeni standartlara şekil vermek için düzenleyiciler ve politika yapıcılar ile birlikte çalışma sorumluluğunu taşımaktadır. Akıllı düzenlemeler yenilikçiliği teşvik eder ve kullanıcıları güvende tutar. 
3- Kullanıcıları kötü niyetli kişilerden korumak ve finansal suçları engellemek için Kimlik Doğrulama (KYC) süreçleri uygulamak sorumlu kripto para platformlarının yükümlülüğüdür. 
4- Mahremiyet bir insan hakkıdır ve şahsı tanımlayan bilgiler katı şekilde korunmalıdır. 
5- Kripto yatırımcıları, fonlarını güvende ve kapsamlı yatırım sigortaları ile emniyette tutan borsalara erişim hakkına sahiptir. 
6- Sağlıklı piyasalar, stabil ve pürüzsüz alım-satım ortamları oluşmasını garantilemek için dayanıklı bir likidite sağlamalıdır. 
7- Düzenleme ve yenilikçilik birbirini dışlayan kavramlar değildir. Kripto yatırımcıları, NFT’ler, sabit coin’ler, staking, getiri farming ve daha fazlası gibi yeni çıkan teknoloji ve uygulamalara güvenli erişimi hak etmektedirler. 
8- Konu kripto olduğunda bilgi farklılığını ve eksikliğini ortadan kaldırmak esastır. Kullanıcılar, haksız veya aldatıcı reklamların kurbanı olmaktan korkmadan kripto varlıkları hakkında net bilgi edinme hakkında sahiptir. 
9- Türev araçları sunan piyasalar gerekli tüm düzenlemelere tabi olmalıdır. Bu, işlemlerin adil bir şekilde tamamlandığını ve tüm kullanıcıların gereklilikleri karşıladığını garanti edecektir. 
10- Kripto düzenlemesi engellenemez.* Kullanıcıların tercih ettikleri blockchain platformu ile birlikte endüstrinin nasıl gelişeceği konusunda fikirlerini duyurmaya hakkı vardır. 

Endüstri liderleri, düzenleyiciler, politika yapıcılar ve kullanıcıların küresel finansın geleceğine yön verme vakti geldi. Endüstriye kimin göz kulak olacağı seçiminin her ülkenin politika yapıcıları ve seçmenleri tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. Kripto herkese aittir. O zaman hadi herkes için hazır hale getirelim. 

Binance