Binance'ın elinde Luna veya UST var mı? CZ o iddialara yanıt verdi

Yayınlama: 15.05.2022 14:29:00 Güncelleme: 15.05.2022 14:41:31

Luna ve UST olayında en çok eleştirilen isimlerden biri olan Binance'ın CEO'su CZ'den yine tartışma yaratacak açıklamalar geldi: Ellerinde o kadar fon yok. Şeffaf olmalılar

Binance'ın elinde Luna veya UST var mı? CZ o iddialara yanıt verdi
Terra ekosisteminin iki önemli silahı olan Luna ve UST'nin piyasayı sarsan çöküşünün ardından eleştiri oklarının hedeflerinden biri olan Binance'ın CEO'su CZ konuyla ilgili açıklamalarına devam ediyor. CZ'nin biraz önce yaptığı açıklamalar bundan sonra yaşanabileceklere ilişkin de ipuçları içeriyor. İşte CZ'nin Luna ile ilgili açıklamaları:

"Geçen haftaların kripto endüstrisi için bir dönüm noktası olduğu kanıtlandı. Sektörde dalgalanmalar yaratan büyük bir projenin hızlı düşüşüne tanık olduk, ancak aynı zamanda son piyasa düşüşü sırasında piyasada olmayan yeni bir esneklik buldu.

Öncelikle kripto twitter'da dolaşan yalanları ele almam gerekiyor.

Binance, Luna'nın fon toplamasının 2. turuna katılmadı ve herhangi bir UST elde etmedik.

Binance Labs, 2018'de Terra'ya (katman 0 blok zinciri) 3 milyon ABD doları yatırım yaptı. UST, ilk yatırımımızdan çok sonra geldi.

Binance Labs, son 4 yılda borsa “rakipleri” ve birçok “rakip” blok zinciri dahil olmak üzere yüzlerce projeye yatırım yaptı. Birkaçı yol kenarına düştü, ancak birkaçı son derece başarılı oldu. Yatırımlar böyle işler.

Son birkaç gündür Terra topluluğunu desteklemek için çok uğraştık. Tweetlerimde, sadece anlayışımdan kaynaklanan olası sorunlara işaret ediyorum. Arzı artırmak, çatallama, değer yaratmaz. Geri satın almak, yakmak yaratır, ancak para gerektirir. Proje ekibinin sahip olamayabileceği büyüklükte fonlar.

Bu konuda onlardan daha fazla şeffaflık görmek istiyorum. Daha fazla! Tüm fonların belirli zincir üstü işlemleri (txids) dahil. 3. taraf analizlerine güvenmek yeterli veya doğru değildir. Bu olması gereken ilk şeydi.

Her zaman haklı değilim ama bakış açım şu: Başarısızlıklar olabilir/olacak. Ancak bunu yaptıklarında şeffaflık, hızlı iletişim ve topluma karşı sorumluluk sahibi olmak son derece önemlidir.

Sadece proje ekiplerinin küllerden yeniden doğmasını ve uygun ve mantıklı bir şekilde yeniden inşa etmelerini umuyorum. Kişisel görüşlerim veya sonunda seçilen çözüm ne olursa olsun, topluluğu elimizden gelen her şekilde desteklemek için her zaman burada olacağız.