Binance'dan Türk yatırımcılara uyarı: TL çekim bu tarihte sınırlandırılacak

Yayınlama: 27.04.2021 16:23:00 Güncelleme: 27.04.2021 16:27:27

Yabancı kripto para borsası Binance, Ininal ve Papara aracılığıyla TL yatırma ve çekme işlemlerinin sınırlandırılacağı tarihi açıkladı. Tarih, yasal son süreden yaklaşık yarım gün daha önce

Binance'dan Türk yatırımcılara uyarı: TL çekim bu tarihte sınırlandırılacak
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'den, Türkiye'deki kripto para yatırımcılarını ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Binance'in sitesinde yapılan açıklamada, 16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” hatırlatılarak " Ininal ve Papara firmaları aracılığıyla TRY yatırma ve çekme işlemlerinin 29 Nisan 2021 14:00 saatinden itibaren yapılamayacağını üzülerek bildirmek isteriz" denildi.

Yönetmelik gereği, 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödeme ve elektronik para kuruluşları kripto para platformları için yatırma ve çekme işlemlerine aracı olamayacak.

Binance.com'daki açıklamada ayrıca, " Ancak, bu durum TRY işlem çiftlerini etkilemeyecek ve söz konusu alım satım çiftleri işlem görmeye devam edecektir. Buna ek olarak, bu tarihten sonra TRY bakiyenizi BUSD, USDT, BTC ve diğer kripto paralara çevirebilir ve çekme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Binance Global sitesinde yatırımı bulunan binlerce Türkiyeli kullanıcı, paralarını Binance'in Türkiye sitesindeki cüzdana aktarıp bankalarından çekebilecek.