Bitcoin fiyatı üzerindeki en büyük tehdit: Satoshi!

Yayınlama: 27.02.2021 21:16:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:25

Coinbase'in NASDAQ'ta halka açılmak için hazırladığı belgelerde dikkat çeken en ilginç detay: Ya Satoshi ortaya çıkarsa

Bitcoin fiyatı üzerindeki en büyük tehdit: Satoshi!
Dünyanın en büyük üçüncü kripto para alım-satım platformu Coinbase'in NASDAQ'da halk açılmak için hazırladığı belgeler ortaya çıktı. Belgeler arasında yer alan bazı detaylar ise gerçekten çok ilginç.

Perşembe günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na ervak gönderen Coinbase, geleneksel listelemeden farklı bir modelle halka açılmayı planlıyor. COIN koduyla NASDAQ'da listelenmeyi planlayan Coinbase, doğrudan listeleme ile işlem görme niyetinde. 

Yani daha anlaşılabilir ifadeyle söylemek gerekirse, yeni sermaye toplamadan doğrudan borsada işlem görmeyi hedefliyor. Bu yöntem daha önce Palantir Technologies, Slack Technologies ve Spotify Technology tarafından da kullanılmıştı.

Coinbase için SEC'e gönderilen başvuru belgelerinde Coinabse için en önemli risk faktörleri de sıralandı. Elbette bunlardan biri şu:

10 yıldan biraz daha uzun süredir kanıtlanmamış bir varlık sınıfının alım-satımının platformda yapılıyor olması. Coinbase, kaderinin Bitcoin, ethereum ve varoluşa yazılan diğer binlerce alternatif madeni parayla bağlantılı olduğunu bu belgelerde açıkça risk unsuru olarak dile getirdi.

Coinbase bunu şöyle açıkladı:

"Desteklenen herhangi bir kripto varlığının değerini koruyacağına veya anlamlı seviyelerde alım satım faaliyetlerinin olacağına dair hiçbir garanti yoktur. Faaliyetlerimizin ve net gelirimizn çoğu bitcoin ve ethereum işlemlerinden kaynaklanmaktadır. Kripto varlıkların fiyatı veya kripto varlıklarda alım-satım talebinin düşmesi durumunda, yerine kripto varlıkları için yeni talep gelmezse, işimiz, faaliyet sonuçlarımız ve mali durumumuz olumsuz etkilenebilir."

Elbette bu ifadede şaşılacak bir durum yok.

Fakat bu riskler arasında sıralanan bir diğer faktör gerçekten dikkat çekici ve ilginç:

Coinbase geleceği konusundaki en büyük risklerden biri olarak bir coin efsanesi olan Satoshi Nakamoto'yu gösterdi. Bitcoin'i icat eden isim olarak bilinen fakat gerçek bir isim mi, grup mu yoksa yoksa bir sembol mü olduğu hala tespit edilemeyen Satoshi Nakatomo'nun zulasında bitcoin'in ilk ortaya çıkış döneminden çıkardığı 1.1 milyon adet bitcoin'i bulunduğu düşünülüyor. Bugünkü piyasa değeri 46 milyar dolara ulaşan bu zulaya henüz hiç dokunulmadığına inanılıyor. Bu zulanın ortaya çıkma ve piyasaya girme ihtimali Coinbase tarafından geleceğ dönük bir risk unsuru olarak kabul ediliyor.