Bitcoin fiyatı ne olacak sorusuna yapılan en astronomik tahminler

Yayınlama: 04.08.2021 11:58:00 Güncelleme: 04.08.2021 12:32:04

Bitcoin yeni rezerv para olur, fiat para birimlerini tahtından indirir veya indiremez. Bütün tahminler sonuçta BTC fiyatının yükselişinden para kazanmak üzerine kurulu. Peki kısa, orta ve uzun vadede tahminler ne?

Bitcoin fiyatı ne olacak sorusuna yapılan en astronomik tahminler
Bitcoin fiyatıyla ilgili herkes bir tahmine sahip. Geçmişte de çok iddialı tahminler yapıldı. Kimi tutturdu, kimi yanına bile yaklaşamadı. Peki bundan sonrası için tahminler ne?
2022'de Bitcoin ne kadar olacak? 2027'de? Ya 2030'da?..

İşte Bitcoin fiyatları konusunda en astronomik tahminler ve iddialı tahminciler:

Shervin Pishevar – 100.000 $ (2022'ye kadar)
Shervin Pishevar, Hyperloop One ve Sherpa Capital'in kurucu ortağı olan bir risk sermayedarı ve melek yatırımcıdır. Ayrıca AirBnb ve Uber gibi büyük isimler de dahil olmak üzere birçok şirkete yatırım yaptı.

Pishevar, Twitter üzerinden Bitcoin'in 2021'in sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağını iddia etti. Tahmin, şirketi 2020'de Bitcoin'e 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan MicroStrategy CEO'su Michael Saylor ile Aralık 2020'de yaptığı toplantıdan kısa bir süre sonra geldi.

Thomas Fitzpatrick - 318.000 $ (2022'ye kadar)

Citibank'tan Thomas Fitzpatrick, CitiFX Teknik Analizcilerini piyasa öngörüleri bölümünün küresel başkanı. 2020'nin sonlarında raporunun internete sızdırılmasından sonra ortaya çıkan 2022 yılına kadar 318.000 dolarlık Bitcoin tahmini ile manşetlere girdi.

Analizi, 1970'lerin altın piyasası ile Bitcoin'in fiyat hareketi, özellikle de altının 1971'deki yükselişinden önce 20 ila 35 dolar arasındaki fiyat hareketi arasında benzerlikler üzerine oturttu. Ayrıca, COVID-19'un ortaya çıkmasından bu yana merkez bankaları tarafından para basımındaki hızlanmadan bahsetti. 

Winklevoss İkizleri – 500.000$ (2030'a kadar)

Winklevoss ikizleri – ünlü Bitcoin milyarderleri, Bitcoin'in 2030 yılına kadar her birinin 500.000 ABD Doları değerinde bir fiyat elde etme potansiyeline sahip olduğunu ve bunun da piyasa değerini altınla (yaklaşık 9 trilyon ABD Doları) eşit hale getireceğini söyledi.

Tyler Winklevoss, "Bizim tezimiz, bitcoin'in altın 2.0 olduğu, altını bozacağı ve bunu yaparsa 9 trilyonluk bir piyasa değerine sahip olması gerektiğidir, bu yüzden bir gün 500.000 ABD dolarında fiyatlandırabileceğini düşünüyoruz Bitcoin'in" dedi.

Tahmin, Tyler tarafından web sitelerinde yayınlanan bir blog yazısında tüm ayrıntılarıyla açıklandı.

Anthony Pompliano – 250.000$ (2022 yılına kadar)

Anthony Pompliano, tanınmış bir Bitcoin kişiliği. Kurumsal yatırımcılar için kripto dostu bir varlık yönetimi firması olan Morgan Creek Digital'in kurucusu ve ortağı. Daha önce, kripto para birimine olan inancını göstererek net değerinin yüzde 50'sinden fazlasını Bitcoin'de tuttuğunu iddia etmişti.

Pompliano daha önce Bitcoin'in Aralık 2021'in sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. O zamandan beri , rakamı 250.000 $ 'lık bir üst sınıra revize etti - yani orijinal tahmininin iki katından fazla.

Neden bu rakamı güncelledi? Pompalino, mevcut Bitcoin arzının çoğu kişi tarafından algılanandan çok daha az olduğuna inanıyor ve bu, özellikle kurumlar tarafından hızlanmaya başlayan talep miktarıyla tam bir tezat oluşturuyor.

Pomp, diğerleri ile birlikte, ABD Federal Rezervi'nin agresif niceliksel genişlemeyi takip etmesi ve faiz oranlarını düşük tutması ve güvenli liman varlıklarına kaçışa yol açmasından da bahsediyor.

Chamath Palihapitiya – 1.000.000 $ (2037'ye kadar)

Chamath Palihapitiya, Social Capital'in Kurucusu ve Golden State Warriors'ın ortağı. Bitcoin yolculuğu 2012'de bir yatırımla başladı ve 2013'e kadar Bitcoin'i hedge fonunu kurdu. Bir noktada, dolaşımdaki tüm Bitcoin'in yüzde 5'ine sahipti.

Palihapitiya "Bitcoin fiyatı, önümüzdeki 3-4 yıl içinde 100.000 $ ulaşacak" dedi. 2037 tahmini ise 1 milyon $ oldu. Palihapitiya “Bu şey altının değeriyle karşılaştırılabilir olma potansiyeline sahip ... Bu bir dünyanın düzgün çalışması için aşındırıcı olduğunu bildiğimiz otokratik rejimlere ve bankacılık altyapısına karşı fantastik bir koruma ve değer deposu” diyor.

Wences Casares - 1.000.000 $ (2027'ye kadar)

Wences Casares, bir Bitcoin cüzdan başlangıcı olan Xapo'nun Kurucusu ve CEO'su ve diğer çeşitli rollerin yanı sıra PayPal'da yönetim kurulu üyesi. Casares, kendi ülkesi Arjantin'in yerel para birimi olan Peso'daki yüksek finansal oynaklık nedeniyle Bitcoin'e ilk ilgisini 2011'de gösterdi.

Casares, New York'taki Consensus 2017 konferansında , Bitcoin'in 2027'den önce 1 milyon dolara ulaşacağına inandığını söyledi. Daha da iyisi, 23 Mayıs 2017'de, dönüm noktasına “5-10 yıl içinde” ulaşılacağını söyleyerek Bitcoin'in 5 yıl gibi kısa bir sürede bir milyon dolara ulaşabileceğine inandığını söylemişti.

John Pfeffer – 700.000 dolar (tarih yok)

John Pfeffer, Londra merkezli aile ofisi Pfeffer Capital'in ortağıdır. Bitcoin için 700.000 dolarlık cesur bir fiyat hedefi belirledi - yaklaşık. Pfeffer, Bitcoin'in dünyanın ilk geçerli altın ikamesi olduğunu söyledi.

Pfeffer'in matematiği ise şu şekilde çalışıyor: İlk olarak, Bitcoin'in şu anda özel yatırımcılar tarafından tutulan tüm altının, diğer bir deyişle, insanların kiralık kasalarda sakladığı veya arka bahçelerine gömdüğü altın külçelerinin (sadece olduğu gibi) değiştirebileceğini varsayıyor (Paralarını kağıttan daha güvenilir bir şeye yatırmanın bir yolu olarak). Pfeffer, “Bitcoin'in saklanması ve güvenliği çok daha kolay” diyor.

Özel olarak tutulan tüm külçe altının mevcut değeri yaklaşık 1,6 trilyon dolar. Kripto para birimi külçe altının yerini tamamen aldığında dolaşımda 18 milyon Bitcoin olacağını varsayarsak, bir Bitcoin'in zımni değeri 90.000 dolar olur. Bu, Pfeffer'ın yüzde 8'lik bir gerçekleşme şansı verdiği en muhafazakar senaryosu.

Jeremy Liew – 500.000$ (2030 yılına kadar)

Jeremy Liew, sosyal medya uygulaması Snapchat'in ilk yatırımcısı olarak tanınan Lightspeed Venture Partners'ın ortağı. Liew'in diğer yatırımları arasında multimedya şirketi Beme, listeleme hizmeti VarageSale ve donanım cüzdanı LedgerX yer alıyor. Yönettiği varlıkların net değerinin 2 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Mayıs 2017'de Business Insider ile yaptığı bir röportajda Liew, Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar "gerçekçi olarak" 500.000 dolara ulaşabileceğini söyledi . Liew'in tahmini, dünyanın en popüler Bitcoin cüzdanı olan Blockchain'in CEO'su ve kurucu ortağı Peter Smith tarafından desteklendi.

Mark Yusko – 400.000$ (tarih yok)

Mark Yusko milyarder yatırımcı ve Morgan Creek Capital'in kurucusu. Bitcoin için yaptığı tahmin, uzun vadede 400.000 doların üzerinde bir değere sahip olacağı yönünde.

Yusko, "Bu sadece matematik. Altın eşdeğeri… Bugün yaklaşık 20 milyon Bitcoin var. Altın bugün yaklaşık 8 trilyon dolar. Bu size 400 bin dolar verir. Ve bu, para birimiyle ilgili kullanım durumlarını da içermiyor” diyor.

Ayrıca, varlığın bankacıların kalplerine korku saldığına dikkat çeken Yusko, Bitcoin'in bankalara olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını öne sürüyor. İddiasına göre işlemler bir Blockchain üzerinde doğrulandığında, bankalar geçersiz hale gelir.

Roger Ver – 250.000$ (tarih yok)

Roger Ver, Bitcoin ve ilgili blockchain girişimlerinin erken dönem yatırımcılarından biri. ABD'de doğdu ve şimdi Saint Kitts ve Nevis'te vatandaşlık sahibi. Ticari kariyerine MemoryDealers.com adlı bilgisayar parçaları işletmesinde başladı. 2011 yılının başlarında Ver, şimdi Bitinstant, Ripple, Blockchain, Bitpay ve Kraken gibi girişimleri içeren bir portföy ile Bitcoin'e yatırım yapmaya başladı.

The Dollar Vigilante blogu için Jeff Berwick ile yaptığı röportajda Roger Ver, Ekim 2015'te Bitcoin'in "çok kolay bir şekilde Bitcoin başına 2.500$ veya 25.000$, hatta Bitcoin başına 250.000$ değerinde olabileceğini" söyledi . Ver'in tahmini, bir değer deposu olarak Bitcoin için büyük potansiyel yarattığına inandığı arz ve talep ilkelerine dayanıyor.

Kay Van-Petersen - 100.000 $ (2027'ye kadar)

Kay Van-Petersen, çevrimiçi ticaret ve yatırım konusunda uzmanlaşmış Danimarkalı bir yatırım bankası olan Saxo Bank'ta analist. Kopenhag İşletme Okulu'ndan Uygulamalı Ekonomi ve Finans alanında yüksek lisans derecesine sahip Singapur merkezli Van-Petersen, kripto para fiyatları gibi zorlu konularda spekülasyon yapmaktan korkmayan aktif bir Twitter kullanıcısı.

Van-Petersen, Mayıs 2017'de yayınlanan CNBC haberlerine göre , Bitcoin'in 2027 yılına kadar birim başına 100.000 dolara yükseleceğine inanıyor. Bitcoin'in 2017 yılına kadar 2.000 dolara çıkacağını başarılı bir şekilde tahmin eden adam olarak, Kay Van-Petersen'in en son tahmini, bazılarına göre biraz iyimser, Bitcoin'in o zaman döviz piyasasındaki hacmin yüzde 10'unu oluşturacağını öne sürüyor.

Andy Edstrom – 400 bin dolar (2030)

Andy Edstrom, WESCAP adlı Kaliforniya merkezli bir yatırım danışmanlığı firmasında varlık yöneticisi. Kendisi bir yatırımcı ve hevesli bir Twitter kullanıcısı. Daha da önemlisi, Bitcoin'in kesin bir hayranı, sürekli konu hakkında tweet atıyor ve hatta “Neden Bitcoin Satın Alın” başlıklı bir kitap yazmıştı.

Şubat 2020'de Edstrom, Bitcoin'in 2030 yılına kadar 8 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşacağını tahmin etmişti. Bundan bahsetmese de bu, altın piyasasının yaklaşık büyüklüğü olarak kabul ediliyor. Her durumda, bu, tek bir madeni paranın fiyatını yaklaşık 400.000 dolar olarak belirleyecektir. İlginç bir şekilde Edstrom, Bitcoin'in dünyanın varsayılan para birimi olabileceğine inanıyor.

Mike Novogratz – 375 bin dolar (2029)

Mike Novogratz, uzun süredir Bitcoin ve blockchain teknolojisine yatırım yapan eski bir hedge fon yöneticisi. Geçmişte, hem doğru hem de yanlış olan birkaç fiyat tahmini yaptı.

Mart 2019'da Novogratz dolaylı olarak başka bir tahminde bulundu ve Bitcoin'in 10 yıl içinde altının o zamanki 7,5 trilyon dolarlık piyasa değerini "kolayca" geçeceğini söyledi . Bu, tahminini hem zaman çizelgesi hem de büyüklük açısından Edstrom'unkine çok yaklaştırıyor.

Geçmiş Bitcoin Fiyat Tahminleri (2021 Güncellemesi)

Doğru: Tim Draper – 10.000 $ (2018'e kadar)

Milyarder bir risk sermayedarı olan Tim Draper, Bitcoin'in 2018 yılına kadar 10.000 ABD Dolarına ulaşmasını öngörmüştü  . Draper, Skype ve Baidu'nun erken destekçisi olarak büyük gol attı. Aynı zamanda Bitcoin'in ve onun altında yatan teknoloji blok zincirinin erken destekçisidir.

Temmuz 2014'te Draper, ABD Marshals servisi tarafından Silk Road'dan (bir pazar yeri web sitesi) ele geçirilen yaklaşık 30.000 bitcoin (o zamanlar yaklaşık 19 milyon dolar değerinde) satın aldı.

Doğru: Mike Novogratz – 10.000 $ (Nisan 2018'e kadar)

Mike Novogratz, yukarıda 7,5 trilyon dolarlık piyasa değeri için duran tahmini açıklanan Bitcoin yatırımcısıdır. Daha önce Mike, Bitcoin fiyatının Nisan 2018'e kadar 10.000 dolara kadar yükselebileceğini doğru bir şekilde tahmin etmişti .

O zamana kadar Novogratz, başta varlıklı bireyler/aileler ve diğer hedge fon yöneticileri olmak üzere dış kaynaklardan daha fazla fon toplayarak kripto para birimi alanına 150 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Doğru: Ronnie Moas – 50.000 $ (2027'ye kadar)

Ronnie Moas, hem geleneksel yatırımları hem de yeni yatırımları muhasebeleştiren bir öz sermaye araştırma şirketi olan Standpoint Research'ün kurucusu ve araştırma direktörüdür. Moas, düzinelerce TV ve radyo röportajında ​​yer almış ve finans alanında MBA derecesine sahip, hevesli bir Twitter kullanıcısı ve Wall Street analistidir.

Moas, Bitcoin'in 2027 yılına kadar 50.000 dolarlık bir fiyata ulaşacağını öngörüyor . Ayrıca, tüm kripto para birimlerinin piyasa değerinin önümüzdeki 10 yıl içinde 2 trilyon dolara (mevcut 150 milyar dolardan) yükseleceğine inanıyor. Moas ayrıca kripto para birimlerinin servet teklifini dot-com patlamasınınkiyle karşılaştırdı.

Doğru: Tai Lopez – 60.000 Dolar (orta vadeli)

Tai Lopez, garajında ​​çektiği viral bir videoyla ünlü, tanınmış bir yatırımcı ve internet pazarlama uzmanı oldu. Önümüzdeki aylarda küresel olarak milyonerlerin varlıklarının küçük bir kısmı (yüzde 1) Bitcoin'e yatırılırsa, Bitcoin fiyatının haklı olarak 60.000 dolara kadar çıkabileceğine inanıyordu.

Bitcoin'in küresel finans piyasasında bir değer deposu ve bir değişim aracı olarak benimsenmesinin katlanarak arttığı göz önüne alındığında, 60.000 dolar muhafazakar yatırımcılar için bile geçerli bir orta vadeli fiyat hedefi olmaya devam ediyordu. Ve nihayetinde de oldu. 


Yanlış: Tom Lee – 91.000 Dolar (2020'ye kadar)

Tom Lee, piyasa stratejisi firması Fundstrat Global Advisors'ın Kurucu Ortağı ve tanınmış bir bitcoin boğası. Lee başlangıçta 2018 ortası için 11.500 dolarlık bir Bitcoin fiyat hedefi belirledi ve ardından kripto para biriminin gerçek değeri arttıkça bunu 20.000 dolara çıkardı. Bu hedeflere 2017 yılı sonunda ulaşıldı.

Geçenlerde, Bitcoin'in (BTC) geçmiş piyasa düşüşlerinden sonraki performanslarını gösteren bir grafik temelinde, Bitcoin'in fiyatının Mart 2020'ye kadar 91.000 dolara ulaşacağını belirterek tahminini tekrar yükseltti. Lee ve Fundstrat, 2020 rakamına ulaşmak için her düşüşten sonra fiyatta kazanılan yüzde ortalamasını kullandı.

Yanlış: John McAfee – 500.000$ (2020'ye kadar)

John McAfee, 1980'lerin sonlarında ilk ticari antivirüs yazılımını piyasaya süren McAfee Associates'in Kurucusudur. Bitcoin ile ilgilendi çünkü ona göre sonunda “dünya için parasal standart” olacak.

McAfee, 2020 yılına kadar her bir Bitcoin'in yarım milyon dolar değerinde olacağını iddia ederek kripto para dünyasında dalgalar yarattı . Bitcoin'in aynı zaman diliminde 2,6 milyon dolara bile ulaşabileceğini tahmin etmeye devam etti.

Yanlış: Ran Neuner – 50.000 Dolar (2019'a kadar)

CNBC'nin Cryptotrader adlı programına ev sahipliği yapan ve Richtopia'ya göre 28. en etkili Blockchain influencer'ı olan Ran Neuner, Bitcoin'in 2018'i 50.000 $ fiyat noktasında bitireceğini iddia etmişti.

İlginç bir şekilde, CNBC kanalı son birkaç ay içinde kripto para birimi raporlamasına giderek daha fazla dahil olmuştu. 8 Ocak'ta kablo TV'de, satın alma için bir platform olarak Poloniex borsasını kullanarak Ripple'ın nasıl satın alınacağına dair adım adım bir eğitim yayınladı.

Yanlış: Masterluc – 40.000 ila 110.000 ABD Doları (2019'a kadar)
Masterluc, Bitcoin fiyatına ilişkin etkileyici tahminleriyle tanınan anonim bir Bitcoin tüccarı. En dikkate değer olanı, daha sonra birkaç yıl boyunca düşüş piyasasının izlediği 2013 Bitcoin balonunun sonuyla ilgili tahminiydi.

Masterluc,  Bitcoin'in 2017 boğa koşusunun sonunda 40.000 ila 110.000 ABD doları arasında bir fiyata ulaşmasını ve düşüncelerini TradingView platformunda herkese açık olarak paylaşmasını bekliyordu. 26 Mayıs 2017 tarihli gönderisinde efsanevi tüccar, fiyatın 2019'dan daha önce tahminlerine ulaşmasını beklediğini söyledi.

Yanlış: Mike Novogratz – 40.000 Dolar (2019'a kadar)
10.000 dolarlık dönüm noktasını doğru bir şekilde tahmin ettikten sonra, hedge fon yöneticisi Michael Novogratz başka bir tahminde bulundu: Bitcoin fiyatının 2018'in sonuna kadar dört katına çıkıp 40.000 doları geçebileceği. Ona göre, Asya'dan gelen yüksek talep ve kripto para biriminin sınırlı arzı, kripto para biriminin coşkulu büyümesine yol açmıştı.

Yanlış: Thomas Glucksmann – 50.000 Dolar (2019'a kadar)
Gatecoin'deki APAC bölümünün başkanı Thomas Glucksmann, artan kripto para birimi fiyatlarındaki ana faktörler olarak düzenleme, kurumsal sermayenin tanıması ve Lightning Network gibi teknolojik ilerlemeleri görmüştü.

“Bitcoin'in Aralık ayına kadar 50.000 doları zorladığını görmememiz için hiçbir neden yok” dedi. Glucksmann ayrıca, ileriye dönük pazar büyümesinde olası bir unsurun, CBOE'nin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesinden sonra BTC'nin fiyatının Aralık 2017'de 16.800 dolara yükselmesine benzer şekilde, kripto para birimi tabanlı bir ETF'nin piyasaya sürülmesi olabileceğini de yazdı.

Yanlış: Trace Mayer – 27.395 $ (Şubat 2018'e kadar)

Kendini girişimci, yatırımcı, gazeteci, para bilimcisi ve ateşli bir savunucu olarak tanımlayan Trace Mayer, Bitcoin fiyatının Şubat 2018'e kadar 27.000 $'ı bulacağını tahmin etmişti. Mayer, ilk günlerinden beri Bitcoin ile ilgilendi, başlangıçta Bitcoin'e yatırım yaptı. The Bitcoin Knowledge Podcast'in sunucusu, tahminini 200 günlük hareketli ortalamaya dayandırmıştı. 200 günlük hareketli ortalamanın 5,767 dolara kadar hızla büyümesini bekliyordu. Bu noktada, her bir Bitcoin'in 27.000 doların üzerinde değere sahip olacağına ve göreli fiyatını 4.75 kat artıracağına inanıyordu.