Bitcoin fiyatı zirveye giderken Bitcoin aramaları hala dipte

Yayınlama: 24.08.2021 11:37:00 Güncelleme: 24.08.2021 11:58:29

Bitcoin'de bir ilgi patlaması olup olmadığını göstermesi açısından çok çarpıcı bir veri: "Google, Bitcoin'deki yükselişin henüz başı diyor"

Bitcoin fiyatı zirveye giderken Bitcoin aramaları hala dipte
Bitcoin fiyatı 50 bin doların üzerine çıktı. Haliyle şu sıralar "Acaba trene yine en son ben mi bineceğim, Bitcoin'i yine zirveden mi alacağım" korkusunda olanların eli titriyor. Fakat yatırımcılar arasındaki Bitcoinmania yani Bitcoin çılgınlığı döneminden bahsetmek Google istatistiklerine bakılırsa şu sıralar pek mümkün değil.

Google arama trendleri ile Bitcoin fiyatları arasındaki korelasyon daha önce defalarca yazıldı çizildi. Fiyat yükselirken Google'da Bitcoin arama hacminin de hızla yükselmesi aslında hiç de şaşırtıcı değil. Çevresinden Bitcoin alıp da çok para kazanan hatta zengin olanların hikayelerini duyanların, bu fırsatı ben de değerlendirmeliyim diyerek daha önce pek de ismini duymadığı Bitcoin'i önce Google'da aramasının, fiyat ve "çok kazandı" hikayelerinin artmasıyla da bu aramaların daha da kitleselleşmesinin şaşırtıcı bir tarafı yok. Bu genel trend borsa, döviz veya altın için de geçerli.
Fakat genellikle aramaların zirve yaptığı dönemler, Bitcoin fiyatının da zirve yaptığı dönemlere denk geliyor. Bu da genellikle geniş kitlelerin Bitcoin'i en yüksek fiyatlardan aldığının ve çoğunlukla da uzun süre sonra yeniden başlayabilecek bir yükseliş için sabredemeyenlerin ciddi zararla ellerindeki kirpto paraları sattığının göstergesi.

BITCOIN'İ TL İLE ALIP SATMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Fakat daha da önemlisi yükselişin sonlarının yaklaştığı, piyasadaki alıcı sayısının satıcı sayısından misli misli fazla olduğunun ve elinde yüklü Bitcoin bulunan balinaların mal boşaltmak için en uygun zamanı bulduğu anlamına da geliyor.
Bu nedenle Google Bitcoin arama hacimleri ile Bitcoin fiyatları sıklıkla karşılaştırılıyor analizlerde.


Biz de 2016 yılından bu yana Bitcoin arama hacim grafiğiyle Bitcoin'in aynı zaman aralığındaki fiyat seyrini kıyasladık.
2017 aralık Bitcoin zirvesinde arama hacimlerinin zirve yapması, yine bu yılın Nisan ayında Bitcoin'in yeni bir zirve yapmasında olduğunun aksine, 29 bin dolarlardan 50 bin dolarlara son son birkaç aylık yükseliş Google arama hacimleriyle uyuşmuyor.
Grafikten de görüleceği üzere Googla'daki Bitcoin aramaları Bitcoin'in zirve fiyatlarında en yüksek seviyesine çıkıyor. Buna karşılık şu sıralara Google'da Bitcoin aramaları hala Nisan rallisinden önceki seviyelerinde.

Bu da piyasadaki bir Bitcoinmania'nın halen oluşmadığı, yani Bitcoin'de 50 bin dolarların yeni bir tarihi zirve hareketinin başları olduğu şeklinde yorumlanıyor. Elbette bu çok iddialı bir tahmin olsa da Bitcoin arama hacimlerinin artış göstermesiyle Bitcoin'de artan talebin fiyatları çok daha yüksek seviyelere çıkarması da kaçınılmaz görülüyor.