Bitcoin'in yeniden yükselmesinin sebebi belli oldu

Yayınlama: 11.04.2021 21:59:00 Güncelleme: 11.04.2021 22:12:46

Madencilerin çıkardıkları BTC'leri piyasaya arz etmemesi nedeniyle oluşan arz kısıntısı Bitcoin'i yeniden zierveye yakın seviyelere taşıdı

Bitcoin'in yeniden yükselmesinin sebebi belli oldu
4 Ocak'ta 27 bin 734 dolarla yılın en düşük seviyesine inen Bitcoin, buradan başlattığı ralli ile 13 Mart'ta ilk kez 60 bin sınırını geçmiş, hemen ardından Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık mali teşvik pakedini imzalamasıyla Bitstamp borsasında 61 bin 781.83 dolarla tarihi zirvesine çıkmıştı.
Fakat buradan başlayan satışlarla BTC fiyatı hızla geri çekilmişti.
Hafta sonu ise bir anda karamsar hava tersine döndü ve amiral kripto parada yeniden 60 bin dolar seviyelerini gördük. Bu ani dönüşün sebebi merak ediliyordu. Ve gelen raporlar yükselişin nedenini de ortaya koydu.
Buna göre BTC madencileri çıkardıkları Bitcoin'leri yeni tarihi zirve beklentisiyle satışa çıkarmadı. Böylece yaşanan arz kısıntısı BTC'yi yeniden tarihi zirvesinin birkaç kademe altına kadar taşıdı.

Elbette uzun vadeli bakıldığında asıl beklenti BTC'nin rezerv bir para birimi olması yolunda yaşanan gelişmeler. Özellikle BNY Mellon, varlık yöneticisi Blackrock, kredi kartı devi Mastercard gibi dev firmaların yanında Tesla, Microstrategy gibi firmaların Bitcoin'e yatırım yapması, Morgan Stalney gibi kuruluşların ise müşterilerine Bitcoin fonlarına erişim fırsatları araması BTC'nin rezerv para birimi olma hedefi yolunda önemli beklentiler yaratıyor.