Kripto paralarda Musk uçuşu!

Yayınlama: 14.06.2021 09:49:00 Güncelleme: 14.06.2021 10:04:36

Tarihte görülmemiş bir fenomen söz konusu. Her sözü kripto para piyasasını iki yönde de etkiliyor. Bu defa Musk, Bitcoin dostu konuştu, tüm kirpto paralar yemyeşil

Kripto paralarda Musk uçuşu!
Uzun bir süredir Bitcoin kaynaklı bir piyasa çöküşüyle karşı karşıyaydık. Ters mehter adımlarıyla ilerleyen piyasada kripto para yatırımcıları ekranlarını her açtığında artık kırmızı görmekten sıkılmış, birçok yatırımcı için tahammül sınırları aşılmıştı. Elbette bu düşüşlerin bazı sebepleri vardı. Çin... ABD... Elon Musk... Laf Musk'a gelmişken, belki de tüm varlık piyasaları tarihinde eğer FED, Avrupa Merkez Bankası veya hatrı sayılır bir ülkenin devlet başkanı olmadıkça tek cümlesiyle piyasayı bu kadar etkileyebilen bir fenomen daha önce görülmemişti. "Bitcoin'le TESLA satmıyorum" der demez çöken kripto para piyasaları yine Musk'ın "Yüzde 50 yeşil olursa Bitcoin'le de TESLA satarım" açıklamasıyla uçuşa geçti. Böylece altcoinler Bitcoin'e ne zaman ayak uyduracak sorunsalı da tarih oldu.
Musk'ın gece yarısı tweetiyle bu sabah uyananlar hemen işlem yaptıkları kripto para platformlarına saldırdığında ekranları uzun zaman sonra yemyeşil gördü.
Bitcoin, kritik seviyelerden aldığı destek yükselişiyle 39 bin doları aştı. Günlük yükselişi sabah saat 09:56 itibariyle yüzde 11.85. 40 bin dolar direncine ise yaklaşık 500 dolarlık bir fark kaldı.
Bu sabah en hızlı yükselen kripto paralar ise Fantom (FTM) yüzde 19.46, The Graph (GRT) yüzde 19.37, Theta (THETA) yüzde 18.24, Amp (AMP) yüzde 17.67 ve Aave (AAVE) yüzde 15.90 oldu.

FTC Kripto Para borsası Kurumsal Satış Müdürü Jonathan Cheesman, “MicroStrategy’nin yeni alım yapacağına dair spekülasyonlarla beraber ralli gelmek üzereydi” dedi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’un geçen hafta 400-500 milyon dolarlık Bitcoin almak için “çöp” tahvil ihracına çıktığı konuşuluyor.